Zico: Hindistan’da Futbolu Profesonel Hale Getirmek İstiyorum

Zico: Hindistan’da Futbolu Profesonel Hale Getirmek İstiyorum

Hindistan Süper Lig takımlarından FC Goa’yla anlaşan Brezilyalı teknik tirektör Arthur Zico futboldaki hedeflerini anlatdı.Goa takımında forma giymiş dostu Beto Silva’nın telkinleriyle tekilfi kabul ettiğini söyleyen Zico, yeni proje olduğu...

Hindistan Süper Lig takımlarından FC Goa’yla anlaşan Brezilyalı teknik tirektör Arthur Zico futboldaki hedeflerini anlatdı.

Goa takımında forma giymiş dostu Beto Silva’nın telkinleriyle tekilfi kabul ettiğini söyleyen Zico, yeni proje olduğu için ikna olduğunu dile getirdi. Zico, Japonya teknik direktörlüğü yaparken 2004 senesinde Hindistan’a dostluk maçı için Kolkata şehrine gelmişti. Başarılı isim olarak adını duyuran tecrübeli teknik adam, şehri dolaşmadığını zamanının sadece stadyumda, otelde ve havaalanında geçdiğini anlatdı.

61 yaşındaki teknik diretkör, "Hindistan bir kere de olsa Dünya Kupası'na katılabilir mi?" sorusuna, "Hayatda her şey olabilir. Önemli olan şey inanmak. Hindistan zihniyetinde sporu geliştirmesi gerekiyor. Eğer kültürde futbola fazla ilgi yoksa,oyuncu ve takımları geliştirmek zor olur." dedi.

Hindistan’da yaşamak ve Goa takımında teknik direktörlük yapmak zor gelir eleştirilerine Zico, Brezilya, Japonya, Türkiye, Rusya, Yunanistan, Üzbekistan ve Katar gibi degişik ülkelerde görev yaptığını dile getirdi. Ünlü teknik adam, hedefinin Hindistan’da futbolu profesyonel hale getirmek olduğunu ifade etti.

Hindistan Süper Lig, kalitesini gittikçe yükseltmeye devam ediyor. Ünlü yabancı futbolcu transferleri yapan takımlar, hazırlıklarını sürdürüyor. 10 hafta devam edecek Süper Lig, 12 Ekim’de başlayıp 20 Aralık’da biticek. Hindistan Süper Ligi 8 takımdan oluşuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.