Zehir gibi 7 hafta

Zehir gibi 7 hafta

Gençlerbirliği deplasmanından moralsiz dönen Konyasporu zehir gibi bir 7 hafta bekliyor. Final maçlarının 4ünü evinde oynayacak olan yeşil-beyazlılar, Sivas maçından 3 puan almayı hedefliyor

Türkcell Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Cumartesi günü lider Sivasspor ile oynanacak maça kilitlendi. Temsilcimizde tüm hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor. Gençlerbirliği’ne 1-0 yenilerek 27.haftayı 30 puanla 13.sırada kapatan Türkcell Süper Ligi’ndeki temsilcimiz Konyaspor, kalan 7 haftada olmak ya da olmamak maçlarına çıkacak. Geçen sezon son haftalarda yaşadığı sıkıntıları yaşamamak için artık çıkışa geçmenin hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar Sivasspor dahil kalan 7 maçın 4’ünü Konya’da, 3’ünü ise deplasmanda oynayacak.

Süper Lig’e çıktığı 2003 yılından bu yana en kötü sezonlarından birini yaşayan yeşil-beyazlılar Gençlerbirliği yenilgisini unutturmak için Cumartesi günü oynanacak Sivasspor karşılaşmasında galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Sivasspor ile final gibi bir mücadeleye çıkacak yeşil-beyazlı temsilcimiz, 29.hafta karşılaşmasında Kayserispor’a konuk olacak, bir sonraki hafta ise ligde kalma şansı süren Kocaelispor ile evinde olmak ya da olmamak karşılaşmasına çıkacak. Ligde kalan 7 hafta itibariyle, Ankaragücü, Büyükşehir Belediyespor, Denizlispor, Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor takımlarıyla birlikte kümede kalma savaşı veren yeşil-beyazlılar 31.haftada UEFA kupasını hedefleyen Bursaspor’a konuk olurken, 32.haftada Eskişehirspor’u ağırlayacak. 33. hafta Fenerbahçe ile karşılaşacak yeşil-beyazlılar lig perdesini 34.ve son hafta Ankaraspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmayla noktalayacak.
Ligde 27.hafta itibariyle topladığı 30 puanın 14’ünü Konya’da, 16’sını deplasmanda alan yeşil-beyazlılar bu sezon istikrardan uzak görüntü çizerken, içerde ve dışarıda aldığı sonuçlarla taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Kümede kalma iddiasını sürdürmek için Sivasspor’u mutlak yenmesi gereken Konyaspor’un iç sahada oynayacağı Kocaelispor ve Eskişehir maçları kaderini belirleyecek.
KONYASPOR’DA PARA SORUNU SÜRÜYOR
İç sahada kalan 4 maçını da kazanmayı amaçlayan yeşil-beyazlılarda, Pazartesi günü başlayan Sivas maçının hazırlıkları dün de kondisyon ağırlıklı antrenmanla devam etti. Teknik direktör Giray Bulak yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde önceki akşam yapılan antrenmana hasta olan ve istirahat eden Bülent Bölükbaşı ile Recep Aydın, izinli olan Fahri ve Caner Altın katılmadı.
Kartal’da, dün öğle saatlerinde gerçekleştirilene antrenmana ise Bülent ile birlikte Recep yine katılmadı. Fahri takımla birlikte çalışırken, Caner ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenmanda daha sonra açma-germe hareketleriyle devam etti. Antrenman, futbolcuların 3 gruba ayrılmasıyla yapılan dar alanda pas çalışmasıyla tamamlandı. Bugün ve yarında taktik ağırlıklı iki çalışma daha yapacak olan yeşil-beyazlılar Tatlıcak tesislerinde kampa girecekler.
Konyaspor’da para sorununun çözülememesi ve futbolcu alacaklarının büyük bir bölümünün ödenememesi sorun oldu.  Konyaspor yönetimine yakın bazı kişilerden alınan bilgilere göre, futbolcuların iyi niyetle, seslerini çıkarmadan mücadele etmelerine rağmen takımın başarısızlığındaki en büyük etkenin para konusu olduğu öğrenildi. Spor otoriteleri, Konya’nın el ele vererek kenetlenerek bu sorunu aşması gerektiğini dile getirdiler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.