Zam battaniye satışlarını artırdı

Zam battaniye satışlarını artırdı

Yılbaşından sonra doğalgaza zam gelecek söylentisi battaniye satışlarını artırdı. Yazın 10 günde 3 4 battaniye bile satamayan firmalar şimdi ise günde 30 40 battaniye sattıklarını ifade ederek, battaniye fiyatlarının geçen yılki fiyatlar ile aynı olduğunu

Doğalgaz fiyatlarının yılbaşından itibaren artması yüzünden sıkıntılı günler yaşayacaklarını ifade eden tüketiciler önlemlerini şimdiden almaya başladı. Karaaslanlar Ticaret İşletme Müdürü Üzeyir Bakır, battaniye satışlarının her yıl olduğu gibi bu kış ayında da arttığını ifade ederek, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Tamer Yıldız, yılbaşına kadar doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı. Ancak vatandaşlar yılbaşından sonra zam yapılabilir endişesi ile çeşitli tedbirler almaya başladı. Bunlardan birisi de ısınmak için vatandaşların battaniyeye yönelmeleri oldu” dedi.

Yaz aylarında 10 günde 3 – 4 battaniye satılırken, havaların soğuması ile birlikte bu rakamın arttığını dile getiren Bakır, “Bu günlerde battaniye satışları ciddi oranda arttı” dedi. Bakır, “Biliyorsunuz, doğalgaza yüzde 50 zam yapılacak haberleri medyaya yansımıştı. Doğalgaza zam yapılacak haberlerinden sonra battaniyeye olan talepte önemli oranda artış oldu. Battaniye fiyatları ise geçen yıl olduğu gibi bu yılda oldukça düşük. 29 liradan başlayan battaniye fiyatları büyüklüğü ve kalitesine göre değişiyor. Ancak bizim hedefimiz vatandaşların bütçelerine uygun fiyat ve ödeme koşulu ile hizmet etmek” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.