Zabıtadan bozuk gıda denetimi

Zabıtadan bozuk gıda denetimi

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş gıda maddelerine el konularak imha edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez, “Ekiplerimiz ilçe genelinde denetimlerini sürdürmektedir. Yapılan denetimlerde 3 ayrı bakkalda son kullanma tarihi geçmiş ve evsafı bozulmuş 23 farklı kalemdeki gıda maddesine el konulmuştur. Son kullanma tarihi geçmiş olan ürünlerin çoğunluğunu tavuk eti oluşturmaktadır. Gerek esnafımızdan ve gerekse vatandaşlarımızdan ricamız sattıkları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleridir” dedi.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ekici de, “Zabıta Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız denetim sonucu el konulan gıda maddelerinin muayenesinde kokuşmuş, evsafı bozulmuş. Bu gıdaların tüketilmesi halinde insan sağlığını tehdit edeceğinden imhasına karar verilmiştir. Bu maddeler, tüketildiği takdirde zehirlenme dahil insan sağlığını olumsuz olarak etkileyebilir. Zabıta Müdürlüğü ile birlikte ortak denetimlerimiz aralıksız olarak sürecektir” diye konuştu.

Yapılan denetimde son kullanma tarihi geçmiş tavuk ürünü satan marketlere 154’er TL ceza kesildi. İmha edilen gıda maddeleri arasında piliç eti, margarin, gofret, lokum, bisküvi, ketçap ve toz içecek gibi halkın sıklıkla kullandığı ürünler yer alıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.