Ons fiyatı uçuyor! Altın fiyatlarında tahmin değişti

Ons fiyatı uçuyor! Altın fiyatlarında tahmin değişti

Küresel veriler dikkat alındığında altın fiyatlarında tahmin değişiyor.

Küresel altın fiyatlarında değişimler devam ediyor. Ons fiyatlarını merak edenler için son gelişmeleri derledik. Geçtiğimiz gün altının on fiyatı yüzde 1,7 oranında yükseliş gerçekleştirdi. Bugün altın fiyatları bir nebze de olsa geri çekildi ancak yine de rekor fiyatına yakın bir konumdaydı.

altin-993494.webp

BU VERİLER ETKİLİ OLACAK

İşlemciler, dalgalı işlemlerin görüldüğü haftanın ardından ABD'de açıklanacak enflasyon verisi de dahil olmak üzere ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası görünümüne yön verebilecek verileri izleyecekler. Enflasyon tarafında bir tehlike olmaması durumunda FED resesyon endişelerinin önüne geçmek için faiz indirim adımlarında hızlanabilir. Faizlerin düşmesi ise altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebilir. İşlemciler bu yıl için 100 baz puan faiz indirimi fiyatlıyor.

altin-333.jpeg

ALTIN FİYATLARINDA GÜNCEL DURUM

Altının ons fiyatı, bugün saat 9.00 itibariyle yüzde 0,3 düşüşle 2 bin 462 dolar seviyelerinde seyretti. Aynı zamanda gram altın 2 bin 650 TL'den, çeyrek altın 4 bin 333 TL'den, Cumhuriyet altını ise 17 bin 280 TL'den işlem gördü. Altın yatırımcısının merak ettiği veriler bu şekilde.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.