Yunanistan'dan Terörist İhbarına 4 Milyon Euro Ödül

Yunanistan'dan Terörist İhbarına 4 Milyon Euro Ödül

Yunanistan, firari ve haklarında tutuklama kararı bulunan 5 terörist hakkında ihbarda bulunacak kişi ya da kişilere toplam 4 milyon Euro ödül verileceğini duyurdu.

Yunanistan, firari ve haklarında tutuklama kararı bulunan 5 terörist hakkında ihbarda bulunacak kişi ya da kişilere toplam 4 milyon Euro ödül verileceğini duyurdu. Yunanistan Kamu Düzeni Bakanı Nikos Dendias, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ziyaretinde yaptığı açıklamada, terörü ülke için "en büyük meydan okuma" olarak tanımladı.

Yunanistan, ekonomik krize rağmen terörizm ile mücadelede kesenin ağzını açtı. Yunanistan Kamu Düzeni Bakanı Dendias, Atina'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nü ziyaretinde polislerle bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Dendias, firari ve haklarında tutuklama kararı bulunan 5 teröristi ihbar edeceklere 4 milyon Euro ödül verileceğini belirtti. Aranan teröristler arasında yılbaşında aldığı izin sonrası cezaevine dönmeyen firari 17 Kasım terör örgütü üyesi Hristodulos Ksiros (1 milyon Euro ödül), haklarında 50 yıl hapis cezası bulunan Nikos Maziotis (1 milyon Euro) ve Panagiota Rupa (1 milyon Euro) ile ırkçı Altın Şafak üyesi iki kişiyi (500 bin Euro) öldürmekle suçlanan 2 kişi bulunuyor.

Kamu Düzeni Bakanı Nikos Dendias, terörizmi hukuk devleti için "en büyük meydan okuma" olarak tanımladı. Polisin de en önemli görevinin terörizmle mücadele etmek olduğunu vurgulayan ve polisin bunda başarılı olacağını belirten Dendias, terörle mücadelenin büyüme ve yatırım çekilmesi ile doğrudan ilişkili olduğunu da kaydetti.

4 MİLYON EURO ESPRİ KONUSU OLDU

Ekonomik krize rağmen hükümetin terörist ihbarı için 4 milyon Euro ödül koyması, internet ve sosyal medyada esprili yorumlar yapılmasına sebep oldu. Bırakılan bazı yorumlar şöyle: "Devlet, sigaraya ne kadar cent zam yaparak 4 milyonu geri alacak?", "Faturalı mı? Yoksa karapara mı?", "Dur biraz, işler ciddileşiyor. Ölü ya da canlıya başka ödül var mı? Vergi oranı kaç olacak yüzde 20 mi, yoksa yüzde 26 mı?, vergisiz olur mu?", "Demek ki para varmış!!!", "İşten sonra otomobilimi alıp aramaya başlayacağım için yol harçlığımın ödenip ödenmeyeceği konusunda bilgi alabilir miyim!", "Daha bütçe fazla vermeden israf mı başladı. Troyka ne düşünüyor?."

ABD'nin bir an önce yakalanması için Atina'ya baskı yaptığı Ksiros, önceki gün internetten yayınladığı mesajda, devlet ve medyayı tehdit etmişti. 6 defa müebbet hapis cezasına çarptırılan firari durumdaki Ksiros'un da üyesi olduğu 17 Kasım terör örgütü, 1991-1994 yılları arasında Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği görevlilerine yönelik saldırılarda bulunmuştu, Çetin Görgü ve Ömer Haluk Sipahioğlu öldürülmüştü. Büyükelçilik Müsteşarı Deniz Bölükbaşı, İdari Ateşe Nilgün Keçeci ve şoför Adil Yıldırım ise yaralanmıştı. Hristodulos Ksiros, 6 defa müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.