Yunanistan-türkiye Ydik Toplantısı Kasım Ayında Yapılacak

Yunanistan-türkiye Ydik Toplantısı Kasım Ayında Yapılacak

Galler’de gerçekleşen NATO Zirvesi çerçevesinde dün bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Yunanistan-Türkiye 3. YDİK toplantısının Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların katılımıyla...

Galler’de gerçekleşen NATO Zirvesi çerçevesinde dün bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Yunanistan-Türkiye 3. YDİK toplantısının Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların katılımıyla Kasım ayında Atina’da düzenlenmesini kararlaştırdı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, ilişkilerdeki negatif havaya karşı yeni bir denge arayışındaki Atina ve Ankara, başbakanlar öncülüğünde ortak bakanlar kurulunu andıran 3. YDİK toplantısı için Atina’da buluşacak.

İki ülke gündemleri sebebiyle devamlı ertelenen toplantıların ilki 2010 yılında Atina’da; ikincisi ise 4 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da yapılmıştı. Söz konusu toplantılarda çok sayıda anlaşma, memorandum ve protokole imza atılmıştı. 3. YDİK toplantısının ise daha önce bahar ayında yapılacağı duyurulmuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.