Yunan Medyası: Ab'den Erdoğan'a Soğuk Karşılama

Yunan Medyası: Ab'den Erdoğan'a Soğuk Karşılama

Yunan basın-yayın organları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği'nin (AB) başkenti Brüksel'e yaptığı ziyareti ilk sayfadan duyurdu.

Yunan basın-yayın organları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Birliği'nin (AB) başkenti Brüksel'e yaptığı ziyareti ilk sayfadan duyurdu. Gazeteler, AB'nin Erdoğan'a hukuk devleti ve erkler ayrılığı kriterlerini hatırlattığını yazdı.

Ülkenin en çok satan gazetesi Ta Nea, AB'nin kurumsal liderleri ile yaptığı görüşmede Erdoğan'a, Türkiye'de demokrasinin zayıfladığı ve bu konuda kendisinin de sorumluluğu bulunduğu konusunda mesaj verildiğini yazdı. Erdoğan'ın, oteli önünde toplanan Türklerin aksine AB'de soğuk bir çekilde karşılandığını savunan gazete, AB'li liderlerin Erdoğan'dan daha fazla demokrasi talebinde bulunduklarını kaydetti.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un "17 Aralık'tan sonra Türkiye'deki siyasi gelişmeler konusunda Erdoğan'a geriye dönülmemesi için AB'nin hukuk devleti ve erkler ayrılığı kriterlerini hatırlattığını" yazan Ta Nea, AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso'nun ise "İlerlemek istiyoruz. Son gelişmeler sebebiyle bundan endişe duyuyoruz." dediğini hatırlattı. Barroso, Türkiye'nin hukuk devleti ve erkler bağımsızlığına uyacağını umduklarını kaydettiği belirtildi.

Saygın gazetelerden Kathimerini ise Başbakan Erdoğan'ın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) konusunda karşı çıkılan değişiklikleri yapmaktan vazgeçmeyi reddettiğini yazdı. Haberinde Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Wall Street Journal gazetesine verdiği mülakattan bölümlere yer ayıran gazete, Gülen'in Türk halkının demokratik kazanımlarından geriye doğru gidişine üzüldüğünü belirttiğini yazdı.

Gazeteler, Brüksel’deki dünkü görüşmelerde, gerek Herman van Rompuy gerekse Jose Manuel Barroso tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Kıbrıs konusunun en kısa zamanda çözümlenmesi gereğini vurguladıklarının altını çizdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.