Yunan Gazeteleri: Erdoğan'dan Bölücü Savaş Mesajları

Yunan Gazeteleri: Erdoğan'dan Bölücü Savaş Mesajları

Yunan gazeteleri, Türkiye’de hafta sonu yapılan seçimlere ilişkin yorumlara bugünkü sayılarında geniş yer verdi.

Yunan gazeteleri, Türkiye’de hafta sonu yapılan seçimlere ilişkin yorumlara bugünkü sayılarında geniş yer verdi. Gazeteler, ‘seçimlerden galibiyetle çıkan Erdoğan’ın rakiplerine karşı bölücülük yaptığı’ değerlendirmesinde bulundu.

KATHİMERİNİ: EKONOMİK VE SOSYAL KRİZ ARTABİLİR

Türkiye’de AKP’nin yerel seçimlerde aldığı başarılı sonuca ilişkin yorumlara yer veren saygın Yunan gazetelerinden Kathimerini, Erdoğan’ın bir önceki yerel seçimlere göre güçlenerek çıktığını ancak balkon konuşmasında, kampanya döneminde yaptığı gibi Gülen Hareketi’nin de aralarında bulunduğu rakiplerine yönelik bölücü bir konuşma yapmakta direttiğini yazdı. Yolsuzluk ve rüşvet skandallarının ardından yerel seçimlerin Erdoğan için ilk kritik eşik olduğunu kaydeden Kathimerini gazetesi, yorumunda, Türkiye’nin ikiye bölündüğünü belirtti. Seçimlerde AKP’ye destek veren Türk seçmenin kişisel ekonomik refahını düşünerek karar verdiği, demokrasi ve bireysel özgürlüklerin ise belirleyici kriter olarak görülmediğinin anlaşıldığı ifade edildi. Skandalların, AKP seçmeni tarafından umursanmadığı eleştirisi de yer aldı.

Seçim zaferinin Türk ekonomisinin yaralarını sarmaya ve gelmekte olan krizi engellemeye yetmeyeceği öngörüsünde bulunan Kathimerini, zaferle birlikte Erdoğan’ın iyice otoriterleşme meyli gösterebileceği, insan hakları, demokrasi ve toplumsal gerginliklerin artabileceği endişesinin kuvvetlendiği değerlendirmesine yer verdi.

TA NEA: AVRUPA İLE İLİŞKİLER KÖTÜLEŞEBİLİR

En çok satan Ta Nea gazetesi ise Erdoğan’ın bundan sonra cumhurbaşkanlığı için aday olabileceğini yazdı. Erdoğan’ın Avrupa Birliği ile mesafeli olan ilişkilerini daha da kötüleştirebileceği iddiasında bulunan Ta Nea, AB’nin Erdoğan’ı insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne vurduğu darbelerden vazgeçirmekte başarısız olacağının neredeyse kesin gibi olduğu belirtildi. AB Komisyonu’nun, Avrupai standartlarda reformların gecikmeksizin başlaması gerektiği mesajını verdiği de aktarıldı.

ETHNOS: ERDOAĞAN’DAN SAVAŞ MESAJLARI

Ethnos gazetesi de Erdoğan’ın rakiplerini cezalandırma konusunda gözdağı verdiğini yazdı. “Erdoğan savaş mesajları gönderdi” başlıklı haberinde, Başbakan Erdoğan’ın rakiplerini inlerden çıkaracağı şeklinde tehdit ettiğini aktardı. Ülkeyi kutuplaştıran Erdoğan’ın seçim akşamı bu tavrını iyice ileriye götürdüğüne dikkat çekilen haberde, düşman listesinin başına Gülen Hareket’inin yerleştirildiği belirtildi.

Erdoğan’ın bundan sonra neler yapacağının yakından takip edileceği yorumunda bulunan Ethnos, muhtemel bir erken seçim ya da cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi muhalefetin ağzını kapamak için bir Osmanlı tokadı atabileceği yorumu yapıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.