Yunaklı genç cinayet kurbanı

Yunaklı genç cinayet kurbanı

Belçika’nın Anvers kentinde Urfalı Kürt Memo lakaplı Mehmet Yavuz’un(62) tabancasından çıkan kurşunlarına hedef olan 28 yaşındaki Emre Söğütlü, dualarla ve gözyaşları ile toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi

Belçika’nın Anvers kentinde 1 Şubat 2019 günü çıkan tartışma sonrası  Urfalı Kürt Memo lakaplı Mehmet Yavuz’un(62) tabancasından çıkan kurşunlarına hedef olan 28 yaşındaki Emre Söğütlü, dualarla ve gözyaşları ile toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi

Mehmet Akif Ersoy Camii’nde kılınan cenaze namazına büyük bir kalabalık katıldı.. Söğütlü Ailesi fertleri yanında yakınları, akrabaları ve Türkiye’den hemşerileri yanında Belçika’dan çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Metin Ergin’de cenazede hazır bulundu. Söğütlü Ailesi fertlerinin sinir krizleri geçirdiği cenaze töreni katılanlar, cinayeti işleyen Mehmet Yavuz ve oğlu Çerkez Yavuz’un haince ve hunharca  tabancaların tetiğine bastığını ve hırslarını alamayıp,yere düşen gençlerin başına kurşun sıkıp,tekmelediklerini söyleyerek, “İnsan bu kadar vahşileşemez. Bu gaddar olamaz..nereden bakılırsa, bakılsın acı bir olay”diyerek, bu cinayetin Belçika Türk Toplumu’nu hedeflediğini söylediler.

aw614074_06.jpg

TRAJİK BİR DURUM

Türkiye Cumhuriyeti Anvers Başkonsolosu Metin Ergin,“Menfur saldırıyı takip ediyoruz. Trajik bir durum söz konusu.. İtidali elden bırakmamalıyız.. Vatandaşlarımız sükunetlerini muhafaza etmeli..”diyerek, aileye ve Belçika Türk Toplumu’na başsağlığı diledi.. Öte yandan cenaze namazına katılan ve acılı aileye başsağlığı dileyen  Berchem Selimiye Cami Derneği Başkanı Musa Aygüzer, Belçika UID Başkanı Basir Hamarat, eski Brüksel Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, „Ne söylesek yalan..Böyle bir şey aklımızın ucundan geçmezdi..Gerçekten bizde şok içindeyiz..Bu acıya dayanılmaz..Yine de sabır etmeyi bilmemiz,birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Belçika Türk Toplumu olarak bu bir sınav günüdür”diyerek,başsağlığında bulundular..

GÖZYAŞLARI VE DUALARLA GÖNDERİLDİ

Cenaze namazının kılınması sonrası dualarla ve gözyaşları Emre Söğütlü, toprağa verilmek üzere memleketi Konya‘nın Yunak İlçesi Yukarı Piribeyli kasabasına gönderildi..

Aile yakınları,kardeşi ve sevenleri Emre Söğütlü’nün tabutuna sarılarak,ayrılmak istemedi ve zor vedalaştılar. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaşın yanı sıra, acılı eş Rukiye Söğütlü’yü de yalnız bırakmayan çok sayıda bayan cenaze alanına geldi.. Emre Söğütlü’nün arkadaşları tabutun üzerine bir Türk Bayrağı koyarak, Onun Türkiye’ye olan sevdasını dillendirdiler..

Vatandaşlar, uğurlama sonrası aile fertlerine tek, tek taziyede bulunarak,yanlarında olduklarını söyledi. Güvenlik güçlerinin sıkı takibinde olan cenaze namazı ve  sonrası olayın cereyan ettiği Brederodestraat adresinde de güvenlik tedbirleri sürdürülüyor..

TÜRKİYE’YE İADE EDİLEBİLİNİRLER?

Halen tasarlayarak ve planlayarak adam öldürmeye tam teşebbüsten Belçika’da “Ömür boyu” hapis istemi ile yargılanacak olan baba oğul Mehmet Yavuz ile Çerkez yavuz’un PKK ile bağlantısı tam anlamı ile belirlenirse, Belçika’nın,”Karşılıklı suçluların iadesi anlaşması” gereği katilleri sınırdışı etme ihtimalinin büyük olduğu yolunda Belçika basınında da haberler çıkmaya başladı.

Türkiye istemese bile, katil baba oğulu Belçika, “Belçika’ya yasa dışı yolla girme, beyaz evlilik yapma, silah bulundurma, iç huzuru bozma ve adam öldürmeye taş teşebbüs, terör örgütü ile bağlantı..” gibi suçlardan da sınır dışı edebiliyor. Böyle bir durumda, Türkiye’nin suçluyu istemesi bile dikkate alınmadan,suçlular geldikleri ülkeye gönderiliyor..Belçika son yıllarda bu yolla birçok kaçak göçmeni ve suçluyu geldikleri ülkelere geri gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum