Yönetimi “zor” günler bekliyor

Yönetimi “zor” günler bekliyor

Torku Konyaspor yönetim kurulu, hafta içerisinde Konya’ya gelecek olan teknik direktör Uğur Tütüneker ile birlikte yeni sezon planlamasını yapacak.

Torku Konyaspor yönetim kurulu, hafta içerisinde Konya’ya gelecek olan teknik direktör Uğur Tütüneker ile birlikte yeni sezon planlamasını yapacak. Yeşil-beyazlı ekipte en golcü futbolcu ünvanını alan Erdal: Şampiyonluk yolunda zor günler geçirdik

Torku Konyaspor’da, lig sonu tatiline futbolculardan sonra hafta sonu nedeniyle yönetimde katıldı. Uzun bir sezonun yorgunluğunu kısa sürede de olsa atmaya çalışacak olan Ahmet Şan başkanlığındaki yönetim, Pazartesi gününden itibaren yeniden kolları sıvayarak yeni sezon hazırlıklarına başlayacak.  Torku Konyaspor yönetim kurulu, hafta içerisinde Konya’ya gelecek olan teknik direktör Uğur Tütüneker ile birlikte yeni sezon planlamasını yapacak. Yönetim ve teknik direktör Tütüneker, öncelikle kulüpten ayrılması planlanan futbolcuları belirleyecekler ve ardından da dış transfer konusunu masaya yatıracaklar. Yeşili-beyazlı takımda, ilik ayrılan futbolcu, geride kalan sezonun devre arasında Antalyaspor’dan transfer edilen Murat Akın oldu. Erciyesspor ile anlaştığı ileri sürülen Murat’ın ayrılmasına bir anlam verilemedi.  Yönetim ve teknik adamlar, ayrıca yeni sezon kamp programını da belirleyecekler. Süper lig hazırlıkları muhtemelen haziran ayının ikinci yarısında, Konya’da  başlayacak.

EN GOLCÜ ERDAL

Torku Konyaspor’un, geride kalan sezonda en golcü futbolcusu Erdal Kılıçaslan oldu. Gençlerbirliği ve Antalyaspor’da oynadıktan sonra yeşil-beyazlı formaya bu sezon yeniden dönen ve PTT 1. ligde sezonun en başarılı futbolcuları arasında yer alan Erdal Kılıçaslan’ın ardından ikinci sırada ise, 9 golle Neca Fernandes yer aldı.. Torku Konyaspor’a devre arasında transfer olan Hollandalı futbolcu Adrnianus Ars, ligin ikinci yarısında oynadığı maçlarda 7 gol attı.  Ars, ilk kez forma giydiği Adana Demirspor maçında da  fileleri 3 kez havalandırarak istatistiklere geçti..

Kartallar play-off’ta oynadıkları maçlarda ise, 4 gol attılar ve 2 gol yediler.. Bucaspor’a iç sahada tek golle yenilen yeşil-beyazlılar, deplasmanda rakibini 2-1 yenerken goller Murat Akın ve Selim’den geldi. Torku Konyaspor’un Manisaspor ile oynadığı final maçında ise golleri Recep ve Ars attı.  

KELİMELERLE ANLATILMAZ

Manisaspor'u 2-0 yenerek 2013-2014 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazanan Torku Konyaspor'un en golcü oyuncusu olan Erdal Kılıçaslan, 14.sıadan gelerek elde edilen şampiyonluğun birlikteliğin ve inanmışlığın eseri olduğunu belirtirken, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. 'Elde edilen bu başarıyı sözlerle ifade etmek gerçekten zor' sözleriyle açıklamasına başlayan  Erdal Kılıçaslan, "Zor günler geçirdik. Ama hedef konusundaki inancımızdan en ufak bir eksilme olmadı. Çünkü biz Torku Konyaspor'u Süper Lig'e taşıyacağımıza inanmıştık. Çok iyi bir kenetlenme ve birliktelik yaşadık. Play-off'lar dahil son 11 maçta 8 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 yenilgilik muhteşem bir performans ortaya koyarak hak ettiğimizi aldığımıza inanıyorum. Şimdi Torku Konyaspor'u Süper Lig'e taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Binlerce kişiye de bu sevinci yaşattığımızı biliyoruz. Süper Lig Konya'ya hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.