Yönetime haksızlık yapılıyor

Yönetime haksızlık yapılıyor

Torku Konyasporlu yönetici Hasan Dağlı hakkında bir taraftar grubunun internet sitesinde ortaya atılan iddalardan sonra yönetim ile taraftar grupları arasında başlayan kriz giderek derinleşiyor.

Torku Konyasporlu yönetici Hasan Dağlı hakkında bir taraftar grubunun internet sitesinde ortaya atılan iddalardan sonra yönetim ile taraftar grupları arasında başlayan kriz giderek derinleşiyor. Torku Konyaspor yönetiminden yapılan son açıklamada taraftar gruplarına karşı sert ifadeler kullanıldı.  Bir taraftar grubuna ait internet sitesinde Torku Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı'ya yönelik iddialar üzerine Yönetim Kurulu konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle: "25 Ağustos tarihinde Sivasspor maçımız oynandığı gün bir taraftar sitesinde Futbol Şube Sorumlumuz Hasan Dağlı doğrudan hedef alınarak mesnetsiz, yakışıksız, uygunsuz ifadeler kullanılarak hedef gösterilmiştir. Yönetim Kurulu olarak böyle bir açıklamayı şiddetle kınıyoruz. Bu yapılanlar kulübümüzün tarihinin en zor şartlarında görevi üstlenmiş ve maddi manevi tüm imkanlarını seferber etmiş olan yönetimimize karşı bir haksızlıktır. Sezon başından bu yana Konya’ya yakışır bir taraftar anlayışı içerisinde olmasını sürekli dile getirmemize rağmen  taraftar gruplarımızın sebebiyet vermesi nedeniyle daha ilk maçta 10 bin TL’lık bir para cezası almamız ve kendilerinin ilk maçtan kanunsuz yollara başvurmaları Yönetim Kurulu olarak bizleri son derece üzmüştür.

Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunla birlikte kulüplerin toplu olarak taraftar organizasyonlarında bulunmaları ve bilet temin etmeleri yasaklanmıştır. Bu konu son olarak 17-18 Haziran tarihlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile Spor Kulüpleri ve Federasyon temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı"nda yeniden ele alınarak daha ağır cezaların uygulanması gündeme gelmiştir. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereği sorumlular hakkında gerekli işlemler başlatılacaktır. Taraftarlarımızın daha aklı selim, sadece ve sadece takımlarını desteklemelerini, bunu da kanunlar çerçevesinde yapmalarını istiyoruz. Geçen yıllarda da kulübümüz kötü ve çirkin tezahüratlardan dolayı yüzbinlerce TL para cezası ödemiştir. Aynı dönemlerde seyircisiz oynama cezası bile aldık. Her şeyden önemlisi de bu tür davranışlar Konya’mıza ve Torku Konyaspor camiamıza yakışmamaktadır. Yönetim Kurulu olarak Konya’da fair-play ruhuna uygun, kötü ve çirkin tezahürattan uzak, küfürsüz, nezih bir ortamda maçların izlendiği Süper Lig’de mücadele etmek istiyoruz. Fenerbahçe ile sahamızda oynadığımız sezonun ilk maçında turnikelerin kabloları kesilerek etkisiz hale getirilmiş, ellerinde bilet olan taraftarlarımız grupların sebebiyet verdiği karışıklardan dolayı stadyuma girememiş ve takımını destekleyememiştir. Yüzlerce taraftarımız mağdur edilmiştir. Artık bunlara dur demenin zamanı geldi. Herkes görevini ve sorumluluğunu bilmek zorundadır. Ekonomik sıkıntılar içerisindeki kulübümüzün imkanları bellidir ve sınırlıdır. Tüm taraftarlarımızın kulübümüze destek olmalarını istiyoruz. Taraftarlarımızın bilet ve deplasmana otobüs konusundaki taleplerine Konya'daki iş adamlarımız ve imkanı olan kurumlar destek verebilirler...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.