Yıldız, Venezuela Ulaştırma Bakanı İle Görüştü

Yıldız, Venezuela Ulaştırma Bakanı İle Görüştü

Enerji ve Tabi Kaynaklar Taner Yıldız, Venezuela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi ile bir araya geldi. Buluşmada Türkiye Venezuela arasında yapılabilecek ticari konular ve işbirlikleri ele alındı.Taner Yıldız konuşmasında, yapılacak işbirliği...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Taner Yıldız, Venezuela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi ile bir araya geldi. Buluşmada Türkiye Venezuela arasında yapılabilecek ticari konular ve işbirlikleri ele alındı.

Taner Yıldız konuşmasında, yapılacak işbirliği ile ilgili görüşme fırsatı olduğunu dile getirdi. Petrol ürünleri karşılığında konut yapımı ve diğer projelerin geliştirilmesi hususunda teklif ettikleri hükümet anlaşmasının olduğunu aktaran Yıldız, bu anlaşmanın yapılması için de hep beraber gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Venezuela Ulaştırma Bakanı Haiman El Troudi ise Başkan Hugo Chavez ile başlattıkları ilişkileri daha da geliştirmeyi arzuladıklarını belirtti.

Toplantının ardından gazeteciler bakanlara sorularını yöneltti. Bir gazetecinin Venezuela’nın ne kadar konuta ihtiyaç duyduğunu sorması üzerine Haiman El Troudi, 2011 yılında 4 milyon konuta ihtiyaç duyarken bunun 600 binin yapıldığını, 3 milyon 600 bin konutun da yapılacağını anlattı.

Haiman El Troudi, bir Türk firmasının da ülkelerinde konut yapımında yer aldığını, konut ihtiyaçlarının karşılanması için de Türk firmalarının desteğini alabileceklerini bildirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.