Gurbetçiler Türkiye'de en çok bu konuma geliyor! Çok farklı bir yer

Gurbetçiler Türkiye'de en çok bu konuma geliyor! Çok farklı bir yer
Almanya, Belçika, İsveç, Danimarka, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin öncelikli tercihi belli oldu. Her yıl on binlerce gurbetçi Türkiye'de en çok bu konuma geliyor.

Almanya, Belçika, İsveç, Danimarka, Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi sayısı her yıl artıyor. Bahsi geçen ülkelerde milyonlarca Türk gurbetçi yaşıyor. Yaz tatili sezonunda memleketlerine seyahat eden gurbetçiler, tatil için farklı alternatifleri değerlendiriyor.

aa-20240802-35297496-35297494-iskandinav-toplumuyla-butunlesen-kululu-gurbetciler-ata-topraklarindan-da-kopmuyor.jpg

1960'LI YILLARDA BİRKAÇ KİŞİNİN GİTMESİYLE BAŞLAMIŞ

Ata topraklarından kopamayan gurbetçilerin başlıca tercihleri belli oldu. Buna göre gurbetçilerin Türkiye'de en çok tercih ettiği konumlar belli oldu. Konya'ya yaklaşık 150 kilometre uzaklıktaki 50 bin nüfuslu Kulu ilçesi, Avrupa'ya verilen göçle tanınıyor. 1960'lı yıllarda birkaç Kululunun işçi olarak İsveç'e gitmesiyle başlayan süreçte gurbetçiler, zamanla diğer İskandinav ülkelerine de yerleşmeye başladı.

aa-20240802-35297496-35297495-iskandinav-toplumuyla-butunlesen-kululu-gurbetciler-ata-topraklarindan-da-kopmuyor.jpg

KULULU GURBETÇİLER KÜLTÜRLERİNİ UNUTMUYOR

Şuan Avrupa genelinde on binlerce Kululu gurbetçi yaşıyor. Birçoğu yurt dışında doğup büyüyen ve yaşadığı ülkeye adapte olmasına rağmen ata topraklarından kopmayan gurbetçiler, geleneklerini, göreneklerini ve kültürlerini de unutmuyor. Sırf bu yüzden her yıl tatil döneminde gurbetçilerin en çok geldiği konumlardan birisi Kulu oluyor.

aa-20240802-35297496-35297493-iskandinav-toplumuyla-butunlesen-kululu-gurbetciler-ata-topraklarindan-da-kopmuyor.jpg

HER YIL 4 BİN KİLOMETRE YOLCULUK YAPIYORLAR

İsveç'te 37 yıldır yaşayan 58 yaşındaki gurbetçi Bekir Yurdagül, "Çocuklarımız orada okuduğu için orada arkadaşlarıyla tanışıyorlar. Aile, çocuğuna Türkiye'yi sevdirdiyse devamlı buraya da gelmek istiyorlar. Çocuklar buraları, kültürümüzü unutmasın diye titiz davranıyoruz. Bizden sonraki nesiller 'Annem, babam böyle yapardı, biz de yapalım.' desin istiyoruz" sözlerini kullandı. Gurbetçi Atilla Ayhan da yaklaşık 4 bin kilometrelik zorlu kara yolculuğuna rağmen her yıl memleketlerine gelmekten vazgeçmediklerini anlattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum