YHT 14 Haziran’da rekor kırdı

YHT 14 Haziran’da rekor kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 14-22 Haziran tarihleri arasında Yüksek Hızlı Trenler, Anahat, Bölgesel trenler ve kent içi raylı sistem projelerinden 7 milyon 519 bin 428 vatandaşın yararlandığını açıkladı.

Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya parkurlarında ilave Yüksek Hızlı Tren setleri sefere konularak toplam 9 bin 660 kişilik ek kapasite artışı sağlandığını aktaran Bakan Uraloğlu, "14-22 Haziran tarihleri arasında Yüksek Hızlı Tren Hatlarında hizmet veren Yüksek Hızlı Trenlerimiz ile 326 bin 819 vatandaşımız seyahat etti. Bayram tatilinin başlangıcı olan 14 Haziran tarihinde de 39 bin 962 yolcu ile Yüksek Hızlı trenlerle taşınan en yüksek yolcu sayısına ulaştık" dedi.

Bayram tatilinde anahat ve bölgesel trenlere de vagon ilave edilerek 15 bin 800 ek koltuk kapasite artışı sağlandığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Demiryolu altyapısının yenilenmesi ile anahat trenlerimizde de seyahat konforu arttı. Kurban Bayramı tatili boyunca İzmir Mavi, Doğu, Güney/Van Gölü, Konya Mavi, 4 Eylül Mavi, 6 Eylül, 17 Eylül, Ege, Erciyes, Pamukkale, Ankara ana hat ekspresleri ile Uzunköprü-Halkalı, Edirne-Halkalı bölgesel trenlerine pulman ve yataklı vagonlar ilave ettik. Toplam 280 vagon ilavesiyle trenlerde 15 bin 800 kişilik yolcu kapasitesi sağladık. Bu trenlerimizle de söz konusu tarihler arasında 327 bin 980 yolcu taşıdık." şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.