"Yeşiller’in Profil Değişikliğine İhtiyacı Var"

"Yeşiller’in Profil Değişikliğine İhtiyacı Var"

Almanya'da Federal Meclis’e Stuttgart I. Bölge’den milletvekili seçilen Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Yeşiller'in oy kaybı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya'da Federal Meclis’e Stuttgart I. Bölge’den milletvekili seçilen Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Yeşiller'in oy kaybı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özdemir, partisinin profil değişikliğine gitmesi gerektiğini ve bunun artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Partisinin solcu bir profille seçimlere girmesini yanlış bir tutum olarak değerlendiren Özdemir, Yeşiller’in hiçbir zaman solcu partiden daha solcu olmayacağını vurguladı.

Yeşiller’in Kretschmann’ın çizgisinde gitmesi gerektiğine vurgu yapan siyasi, kendileri için de doğru olan yolun bu olacağını öne sürdü. Cem Özdemir FDP’nin parlamento dışında kalmasıyla birlikte Yeşillerin FDP’nin liberal değerlerine sahip çıkması gerektiğine işaret etti. Bunun ülkedeki şirket ve işletmelerle beraber hareket etmek için kaçınılmaz olduğunu söyleyen Özdemir, partisinin ortaya kaymaktan başka bir alternatifinin olmadığını dile getirdi CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.