Yeşilırmak, Dünya Şampiyonası’nda Bronz Madalya Kazandı

Yeşilırmak, Dünya Şampiyonası’nda Bronz Madalya Kazandı

Milli Güreşi Elif Jale Yeşilırmak Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Şampiyonanın dördüncü gününde 58 kiloda mindere çıkan Yeşilırmak, Ekvatorlu rakibini 8-2 yenerek bronz madalyanın...

Milli Güreşi Elif Jale Yeşilırmak Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. Şampiyonanın dördüncü gününde 58 kiloda mindere çıkan Yeşilırmak, Ekvatorlu rakibini 8-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Yeşilırmak, bugünkü ilk tur maçında Kazak rakibi Ayhan İsmagulova'yı 10-0’,lık skorla ve teknik üstünlükle, ikinci turda ise Macar sporcu Emese Barka'yı 4-0’lık skorla mağlup eden milli güreşçi Yeşilırmak, çeyrek finale yükselen isim olmuştu.

Çeyrek finalde Rus sporcu Valeria Koblova karşısında minderden 9-0 mağlup ayrılan Elif, rakibinin finale kalması sonucunda repesaj maçına çıkmaya hak kazandı. Repesaj müsabakasında Moğol Munkhtuya Tungalag'ı 8-0 yenen Yeşilırmak, akşam seansında Ekvatorlu rakibi Lisset Antes’le karşılaştı.

Ay yıldızlı kımızı mayo ile mindere çıkan Yeşilırmak, ilk periyodun başında 2-0 öne geçti. Oyunu bırakmayan rakibi Antes daha sonra durumu 2-2 yaptı. Ve ilk periyod 2-2 sona erdi. İkinci periyoda daha atak başlayan Yeşilırmak rakibine puan kaptırmadı ve müsabakadan 8-2 galip ayrılarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu madalya ile birlikte Türkiye'nin şampiyonadaki madalya sayısı 5'e çıkmış oldu. Türkiye daha önce serbest stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.