Yerlikaya’nın buruk sevinci

Yerlikaya’nın buruk sevinci

Yerlikaya, 2011 dünya şampiyonasının Türkiyede yapılacak olmasından duyduğu mutluluğu belirterek; Bu şampiyonada ben de güreşmek ve kendi ülkemde dünya şampiyonluğu sevincini yaşamak isterdim dedi

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski güreşçi, Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nın İstanbul’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu şampiyonada ben de güreşmek ve kendi ülkemde dünya şampiyonluğu sevincini yaşamak isterdim” dedi. Kariyerinde 2 olimpiyat, 3 dünya, 8 de Avrupa şampiyonluğu bulunan Hamza Yerlikaya, “Kazandığım her madalyanın benim için çok büyük anlamı ve değeri var. Fakat ne acıdır ki, bir kez bile kendi ülkemde dünya şampiyonluğu yaşayamadım. Çünkü Türkiye bugüne kadar grekoromen stilde hiç dünya şampiyonası düzenlemedi. Özellikle bizim güreştiğimiz dönemde, Türkiye Güreş Federasyonu birçok kez talip olmasına rağmen, dünya şampiyonalarının organizasyonu Türkiye’ye verilmedi. 2011 Dünya Şampiyonası’nın İstanbul’a verildiğini öğrendiğimde hem çok büyük bir mutluluk yaşadım hem de içimde bir burukluk hissettim. Çünkü bu şampiyonada ben de mindere çıkmayı ve Türk halkının önünde bir kez daha dünya şampiyonluğuna ulaşmayı arzu ederdim. İnşallah 2011 yılında milli mayoyu giyecek olan sporcu kardeşlerim bunu başarır” diye konuştu.
2011’E BAŞBAKANIMIZIN TALİMATIYLA TALİP OLDUK
Hamza Yerlikaya, 2011 yılında İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’nın organizasyonuna, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla talip olduklarını da açıkladı.
Öncelikle Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ile birlikte, 2011 Dünya Şampiyonası’nın organizasyonuna talip olma konusundaki düşüncelerini Başbakan Erdoğan’a açtıklarını anlatan Yerlikaya, şöyle devam etti: “Sayın başbakanımız düşüncemizi çok beğendi. Maddi ve manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, organizasyonun alınması için ne yapılması gerekiyorsa yerine getirilmesini istedi. İstanbul’a gelecek konukların en iyi şekilde ağırlanacağını, güvenliklerinin sağlanacağını ve organizasyonun en mükemmel şekilde yapılması için destek vereceklerini bildirdi. Bunun üzerine biz de FILA Başkanı Raphael Martinetti ve diğer yöneticilere Ankara’da bir yemek verdik. Orada 2011 Dünya Şampiyonası’na resmen talip olduk. Başbakanımızın selamını da ilettiğimiz FILA yönetimi, arkamızdaki hükümet desteğini de hissedince organizasyonu Türkiye’ye verdi.”
Hamza Yerlikaya, Türk sporunun yıllardır gözardı edilen sorunlarının Başbakan Erdoğan’ın ilgisiyle çözüme kavuşturulduğunu dile getirerek, “Sporcu bir başbakanın Türkiye için büyük bir şans olduğunu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Yıllarca Türk sporuna güreşçi olarak hizmet verdiğini ifade eden Yerlikaya, “Bugün ise milletvekili olarak Türk sporunun hizmetindeyim. Milletvekili seçildiğimden bu yana önemli hizmetler verdiğime inanıyorum. Mesela, Devlet Sporculuğu Kanunu’nu çıkardık, eski şampiyonlara maaş bağlanmasını sağladık, aynı şekilde başarılı olan genç sporcularımıza da iş imkanı verdik. Yıllardır ertelenmiş bu problemleri, sayın başbakanımızın önderliğinde çözdük. Hizmetlerimin devamı da gelecek” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum