‘Yerel kalkınmada atılım’

‘Yerel kalkınmada atılım’

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, yerel kalkınma atılımı yapacaklarını belirterek, “Avrupa ülkelerinde köyler şehirlerden daha gelişmiş durumda. Fabrikalar şehir dışında, köylerin nüfusu ise canlı” dedi.

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi Beyşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Acar, Saadet Partisi Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Uzun, İlçe Başkan Yardımcıları, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Ahmet Gönç ve ilçe belediye meclis üye adayları ile Beyşehir’in Doğanbey, Karaali, Yenidoğan, Emen, Serindik, Üçpınar ve Sadıkhacı beldelerine bir dizi ziyarette bulundu.

SEÇİM ÖNCESİ İYİ DÜŞÜNÜN

Ziyaretlerde konuşan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa. 30 Mart seçimlerinin önemine dikkat çekti. “Seçimlerde başbakan değil başkan seçilecek” diyen Özkafa, şunları söyledi: “Gerek yerel seçimlerde gerek genel seçimlerde ülkemizin bütün imkanlarını 4 veya 5 yıllığına vekâleten idarecilere teslim ediyoruz. Seçim öncesinde iyi araştırın, iyi düşünün ve isabetli kararlar verirseniz bütün millet olarak hepimiz bundan istifade ederiz. Aksi takdirde Allah korusun kendimiz zarar gördüğümüz gibi, evlatlarımız, ailelerimiz ve bütün milletimiz sıkıntıya girebiliyor. Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki her seçimde hayırlı idareler olması için iyi niyetle oy kullandınız ama o oyu kullanırken televizyon ve gazeteler bunların sahiplerinin yönlendirilmesiyle pek çok zaman istediğimiz sonuçlara ulaşamıyoruz.”

AVRUPA'DA KÖYLER DAHA FERAH

Avrupa ülkelerinde köylerin ve beldelerin daha gelişmiş olduğunun altını çizen Özkafa, “Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman şehir, kasaba, belde, köy hepsi birlikte gelişmiş hatta ilçeler, köyler, beldeler şehir merkezinden daha güzel, pırıl pırıl tertemiz tozun, çamurun zerresi yok. Her taraf mamur edilmiş. Fabrikalar sadece şehir merkezinde değil şehrin her yerine dağılmış. Şehirlerin nüfusu makul beldelerin, köylerin nüfusu canlı. Bize bakacak olursak tam tersi, topyekun kalkınmadığımız için bu böyle” dedi.
Saadet Partisi Beyşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar ise Beyşehir’in kanalizasyon, alt yapı sıkıntısı olduğunu belirterek, Beyşehir halkının yüzde 80'inin yönetimden memnun olmadığını, az sayıda mahalleyi yönetemeyen bir zihniyetin altmış yedi mahalleyi yönetemeyeceğini söyledi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.