Yenilgiye rağmen hedefimiz  ilk altı

Yenilgiye rağmen hedefimiz ilk altı

Tütüneker: Transferlerde şanssızlıklar yaşadık ancak yapılan transferlerle de iyi işler yapacağımıza inanıyoruz

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, öncekigün akşam Konya Televizyonunda yayınlanan Konya-Spor programının konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu. Muhammet Gümüş'ün hazırlayıp sunduğu, Orhan Berk, Haldun Üstel ve Nihat Çelikkollu'nun yorumcu olarak katıldığı programda teknik patron Tütüneker takımın genel durumu, hedefi ve transferlerle alakalı değerlendirmelerde bulundu.

HEDEFİMİZ İLK ALTI

Geçdiğimiz günlerde Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, "Play -off olarak belirlediğimiz hedefe emin adımlarla ilerliyoruz 5 maçta 11 puan aldık. Böyle devam edersek, inanın bana ilk 2'den bile Süper Lig'e çıkabiliriz'' diye açıklamalarda bulunmuştu.

Kendi evinde 1461 Trabzon'a 4-0'lık farklı skorla ve deplasmanda Gaziantep'e 1-0 mağlup olmanın ardından teknik patron Tütüneker farklı açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.

Tütüneker, ikinci yarının  iki ve üçüncü haftasında alınan yenilgilere rağmen hedefin ilk 6 olduğunun altını çizdi. Ligin 6.'cı sırasında bulunan takımla aralarında 5 puan farkın olduğunu bunun kapatılamayacak bir fark olmadığını da bildiren Teknik Direktör Uğur Tütüneker, “Ben göreve geldikten sonra ilk işimiz belirli bir istikrar yakalamaktı, bunu da yavaş yavaş başardığımıza inanıyorum. Aldığımız puanlarla üst sıralara doğru yükselişimiz başladı. Ancak yine de eksiklerimiz var ve bunları gidermek için çok çalışıyoruz. Mevcut kadromuzda bulunan oyuncularımızla iyi işler çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. Ligin ikinci yarısına iyi başladık ancak bunun devamını getiremedik. Bunun nedenlerini de analiz edip düzeltme noktasında yoğun çalışmalarımız oluyor. Bugün ligde bulunan sıralamamız ile ilk 6 hedefinin gerisindeyiz ancak bu ligde herşey değişebilir. Gaziantep Belediyespor maçında galip gelsek durum çok daha farklı olabilirdi ancak, bu gerçekleşmedi. Bu demek değil ki biz hedefimizden koptuk. Böyle bir durum yok, çünkü kazanılan bir maç sıralamada çok farklı konumlara getirebiliyor. Bunun için sabırla ve inançla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

BAHANE YOK!

Yenilgilerde asla bahanelere sığınmadıklarını da hatırlatan Tütüneker, transferler konusunda da şanssızlıklar yaşadıklarını dile getirdi. Kaleci Pawalek konusunda tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu ve bu konunun yönetimle alakasının olmadığını da yineleyen Tütüneker, “ Bu konuda ben iki yabancı santrafor istediğimi yönetime ilettim. Çünkü bana kaleci değil golcü lazım. Bunun için de listemizi hazırlayıp görüşmelerimize başladık. Ancak devre arası transfer yapmak gerçekten kolay değil. Çünkü almak istediğiniz oyuncular zaten kendi takımlarından ayrılmıyor. Ayrılmak isteyenlerde değişik şartlar ve konumlarda transfer oluyor. Bu durumda biz şanssızlıklar yaşadık. Oyuncuyla görüşüyoruz, tamam diyoruz ve uçaktan inmesini beklerken bi bakıyoruz oyuncu vazgeçmiş, durum böyle olunca sıkıntılar yaşadık. Ancak transfer ettiğimiz oyuncularda bize katkısı olacağına inandığımız oyunculardır. En son Hollandalı golcü oyuncu Sjoerd Ars'ı transfer ettik. Bu oyuncuyu canlı izlemedik ancak kasetlerini izledik. İnşallah o gol yollarındaki eksikliğimizi bu oyuncu ile gideririz” diyerek Ars'ın haftasonu oynanacak Adana Demirspor maçında ilk 11'de görev alabileceğini söyledi. Son olarak şehrin takıma destek vermesini ve inanmasını isteyen Tütüneker, “Oyuncularımızın morale ve desteğe ihtiyacı var. Bu birlik beraberlikle olacak bir durumdur. Çünkü mağlubiyetlerde taraftarımız nasıl üzülüyorsa bizlerde oyuncularımızda öyle üzülüyor. Onun için hedefimize ulaşmak için sabıra ve beraberliğe ihtiyacımız var” dedi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.