Yem fabrikaları kurulacak

Yem fabrikaları kurulacak

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Akşehir ve beldelerine yem fabrikaları kuracaklarını belirterek, sebze ve meyve yetişriciliğine de destek vereceklerini kaydetti

Saadet Partisi, 30 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala ilçe ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Her gün bir ilçede miting düzenleyerek vatandaşların desteğini alan Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, önceki gün Akşehir halkıyla bir araya geldi.  Akşehir’in Anıt Meydanı’nda gerçekleşen mitinge Saadet Partisi Akşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Orhan, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saadet Partisi Akşehir İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği mitingte halka seslenen Mustafa Özkafa, Akşehir’in Türkiye’nin birçok ilinden büyük olduğunu belirterek, yatırımların bu potansiyele göre yapılması gerektiğini söyledi. AK Parti’nin Türkiye’deki ilçeleri yalnız bıraktığını ileri süren Özkafa, “Akşehir, belde ve köyleriyle aynı anda kalkınmalıdır. Akşehir’e en az 3 fabrika kurularak tarım ve hayvancılık gelişmelidir” dedi.

YEM FABRİKALARI KURACAĞIZ
Saadet Partisi iktidarında Konya’ya 100 bin motor ve 50 bin traktör üretebilen fabrika yapıldığının altını çizen Özkafa, 40 yıl sonra ise tramvayların Çek Cumhuriyeti’nden milyonlarca liraya getirildiğini ifade etti. Aynı zamanda mazotun 1,20 kuruştan 4,60 kuruşa, gübrenin de 45-50 liraya çıktığını ifade eden Özkafa, “Buğday ve arpanın fiyatı ise aynı kaldı. Bu kabul edilemez. Akşehir, Çeltik, Tuzlukçu ve Doğanhisara yem fabrikaları kuracağız. Yemin torbasını 20-25 liradan satacağız. Meyve ve sebzeye teşvik vereceğiz. Akşehir’dei şsiz gencimiz kalmayacak. Mazotu da 2 liraya düşürdüğümüzde Akşehir çok hızlı bir şekilde kalkınacak” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Konya’ya 500 trilyon liralık yatırım yaptıklarını işaret eden Özkafa, trilyonluk yatırımları sıfır borç ile yaptıklarını da vurguladı. 30 Mart’tan sonra sanayi tesisleri ve asfalt fabrikalarıyla gelişmiş bir Akşehir’i birlikte kuracaklarını söyleyen Özkafa, “Akşehir’de hayvancılık ve tarımla uğraşan kişilerin yem fabrikaları ile bol paralar kazanacak. Artık Akşehirli geçim sıkıntısı yaşamayacak. Süt değerlenecek ve kazandığı para ile yatırım yapacak” dedi. Miting bittikten sonra esnafı ziyaret eden Özkafa, Akşehir halkından büyük destek gördü.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.