Yazıcı: Emeklerimizin sonuçlarını aldık

Yazıcı: Emeklerimizin sonuçlarını aldık

Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, 2011, 11 yıl önce seçilen yönetimimizin, özellikle sporcu bulmak ve bunları yetiştirmek konusunda yoğun emeklerinin sonuçlarını aldığı bir yıl oldu dedi

Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, “2011, 11 yıl önce seçilen yönetimimizin, özellikle sporcu bulmak ve bunları yetiştirmek konusunda yoğun emeklerinin sonuçlarını aldığı bir yıl oldu” dedi. 2011 yılının bir değerlendirmesini yapan Yazıcı, bu yıl 40’a yakın madalya aldıklarını ve özellikle küçüklerde inanılmaz bir çıkış olduğunu dile getirerek, “Bu çocuklar, hocalarının denetiminde çok büyük emek harcanarak ve çok iyi yetişiyorlar. Bu yıl yaptığımız en önemli şey, uluslararası alanda deneyimli hoca sayımızı artırmak oldu. Şu anda 20’ye yakın antrenörümüz var ve bunların 7-8’i dünya çapında ün yapmış, başarı kazanmış satranççılardan oluşuyor” diye konuştu.
Bütün bu çalışmaların arkasında sponsor ve devlet desteğinin büyük öneminin olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti: “Devletin federasyonumuza desteği inanılmaz. Zaman zaman maddi sıkıntılarımız oluyor ama bunlar büyümekten kaynaklanan sıkıntılar.  Gelirlerimiz katlanarak artıyor. Bu yıl çok önemli uluslararası organizasyonlar yaptık. Avrupa Okullararası Şampiyonası, Dünya Amatörler Şampiyonası, Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatları ve son olarak Mardin’de Dünya Kadınlar Takım Şampiyonası’nı düzenledik. Bu organizasyonlardan çok ciddi gelirler elde ettik ve bu gelirleri alt yapıdaki çalışmalarımız için kullandık. Bu yıl maddi olarak da çok başarılı geçti. Devletten aldığımız miktarın çok daha fazlasını vergi olarak devlete geri ödüyoruz. Federasyonumuz, özerkleşmenin en güzel örneklerinden birisidir.”
Ali Nihat Yazıcı, gelecek yıl için çok güzel bir sürprizleri olduğunu ifade ederek, “Ankara Oran’da bir vakfa ait müstakil 4-5 katlı bir binanın kullanım hakkını aldık. Orayı dünyada benzeri bulunmayan bir kamp eğitim merkezi yapacağız. Gelecek yıl 7 Mayıs’ta özerkliğe kavuşmamızın 8. yıl dönümü olacak. O tarihte bu merkezi açarak devletimize özerklik kararının ne kadar güzel gelişmeler sağladığını göstermek istiyoruz” diye konuştu. Milli takımlarda şu an 6 erkek ve 2 kadın büyük ustalarının bulunduğunu ifade eden Yazıcı, “Ayrıca sayısını bilmediğim kadar çok uluslararası ustamız var” dedi.
Yazıcı, bu yıl kazanılan başarıların içinde en önemlilerini ise şöyle sıraladı: “Birincisi Türk satrancının en büyük yetenekleri arasında yer alan ve ileride çok önemli başarılara imza atacağını düşündüğümüz 13 yaşındaki Cemil Can Ali Marandi’nin 3. kez Avrupa şampiyonu olması. 10 yaş grubu kızlarda Çağıl Irmak Arda’nın dünya üçüncülüğü de bu yılın en önemlİ başarılarından. Ayrıca bireysel başarıların yanında 14.5 yaş ortalamasına sahip Genç Milli Takım’ın, 18 Yaş Altı Avrupa Takım şampiyonasında 5 puanla, Polonya’nın arkasından gümüş madalya kazanması da çok gurur vericiydi. Bu başarı, bizim, sadece birkaç özel çocukla değil, genel olarak alt yapılarda da çok ciddi yerlere doğru gittiğimizin bir göstergesidir.”
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.