Yaz spor heyecanı başlıyor

Yaz spor heyecanı başlıyor

Yaz spor okullarında heyecan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 71. Kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran 2009 tarihinde açılacak. 19 branşta gerçekleştirilecek yaz sporda çocukların boş zamanlarını spor yaparak değerlendirilmeleri amaçlanıyor

Çocukları zararlı  alışkanlıklardan  korumak, ruhen ve bedenen  sağlığı yerinde  sportmen  bir nesil  yetiştirmek  ve spora   yönlendirmek amacı ile düzenlenen yaz spor okulları Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 71. Kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran 2009 tarihinde açılacak. 19 branşta (1-Atletizm, 2-Futbol, 3-Basketbol, 4-Voleybol,   5-Cimnastik, 6-Karate, 7-Taekwondo, 8-Judo, 9-Güreş, 10-Masa Tenisi, 11-Tenis, 12-Satranç,13-Badminton, 14-Golf, 15-Bisiklet, 16-Eskrim, 17-Aerobik, 18-Yüzme, 19-Bed. Engelliler Halter) 1 Genel Koordinatör, 4 Spor Uzmanı, 19 Beden Eğitimi Öğretmeni, 20 Antrenör 1 Şoför ve 1 servis görevlisi olmak üzere toplam 46  personel ile 5- 18 yaş grubundaki  çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını  en iyi şekilde  değerlendirilmesini  sağlamak, ruhen ve bedenen  sağlığı yerinde  sportmen  bir nesil  yetiştirmek  ve spora   yönlendirmek amaçlanıyor.

Yaz spor okullarındaki çalışmaların tamamı Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yapılacağı, çalışmalara kendi imkânları ile katılanların dışında spor kompleksine uzak olan bölge ve semtlerdeki çocuk ve gençlerin Büyükşehir Belediye Başkanlığının tahsis ettiği otobüsle ücretsiz olarak ulaşımlarının sağlanacağı belirtildi. Yaz spor okullarının servis güzergahlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye www.konya.gsim.gov.tr’den ulaşılabilir.
www.konya.gsim.gov.tr’de konuyla ilgili şu açıklamalara yer verildi:
“Kayıt yaptırmaya gelen çocuk ve gençlerimiz yanlarında 2 adet vesikalık fotoğraf, nüfuz cüzdanı fotokopisi ile herhangi bir sağlık kuruluşundan alacakları Tam İdrar tahlili ile gelmeleri gerekmektedir. Kayıt için kapalı yüzme havuzuna müracaat edilecektir. Yüzme branşı dışındaki diğer tüm branşların kayıtları İl Spor Merkezi kayıt bürosunda yapılacaktır.
Halkımızın, çocuk ve gençlerimizin bilgilendirilmesi için el ilanları ile birlikte yerel yazılı basın, yerel bölge televizyonlarında yapılacak olan programların dışında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 08/10/2008 tarih ve 4081 sayılı teklif yazısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 08/10/2008 tarihli koordinesi ve 08/10/2008 tarihli Gençlik ve Spor İl Başkanlığının Oluru ile Mayıs ve Haziran aylarında hafta içi ve hafta sonlarında okullarda veli ve öğrencilere geniş kapsamlı bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. İl spor merkezleri yönergesi doğrultusunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 02/06/2009 tarih ve 2848 sayılı Gençlik ve Spor İl Başkanlığı onayı ile 2009 yılı yaz döneminde açılacak olan yaz spor okullarına kayıt olacak öğrencilerden Yüzme branşı için aylık 60,00 TL, Tenis branşı için aylık 30,00 TL, diğer tüm branşlarda ise sezonluk 40,00 TL kayıt ücreti alınacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.