YAYTEK’e büyük onur

YAYTEK’e büyük onur

Girişimci İşadamları Vakfı Genel Merkezi tarafından her yıl düzenlenen “GİV Girişimcilik Ödül Töreni”nde Konya’nın yenilikçi firması YAYTEK Yay, “Kurumsal Girişimci” kategorisinde ödüle layık görüldü

Girişimci İşadamları Vakfı Genel Merkezi tarafından her yıl düzenlenen “GİV Girişimcilik Ödül Töreni”nde Konya’nın yenilikçi firması YAYTEK Yay, “Kurumsal Girişimci” kategorisinde ödüle layık görüldü. 

2-3-055.jpg

Ödülü firma adına Ekrem Eraslan, Selçuk Bayraktan’ın elinden aldı. Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) tarafından bu sene 7. düzenlenen "GİV Girişimcilik Ödülleri" yarışmasının ödül töreni, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, üniversite rektörleri, akademisyen, iş dünyasının önde gelen isimleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'daki Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirildi. Bu yıl "Düşün, Çalış, Giriş Bence Yaparsın"temasıyla 7. GİV Girişimcilik ödülleri programını düzenlediklerini ifade eden Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, "Girişimcilik Ödülleri etkinliğimiz ile ülkemiz adına hayati öneme sahip olduğunu düşündüğümüz 'girişimciliğin' gelişmesi ve gençler arasında yayılması için çaba sarf ediyoruz" dedi. 9 ayrı dalda toplam 11 ödülün verildiği gecede, Konya’da yay sektörünün lider firması YAYTEK de ödüle layık görüldü. YAYTEK Yay-Metal, gösterdiği yükseliş ve artan başarı grafiği ile “Kurumsal Girişimci” alanında ödül aldı. Yaytek adına ödülü alan firma yetkililerinden Ekrem Eraslan, gelişime ve yeniliğe büyük önem verdiklerini ifade etti. AR-GE ve teknolojik yatırımlara her yıl önemli bir bütçe ayırdıklarını ifade eden Eraslan, “Yaytek olarak sektörün önemli isimleri arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz. GİV tarafından böyle bir ödüle layık görülmek bizi daha da teşvik etti. GİV’in en hızlı büyüyen firmalar listesinde de yer aldık. Yaytek olarak daima yeniliğe, teknolojiye ve eğitime yatırım yapıyoruz ve bunun karşılığını da alıyoruz” dedi.

 

Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, 2011 yılı girişimcilik ödül töreninde bugün ülkemizin güvenliği açısından çok büyük öneme sahip İHA üretimine birincilik ödülü verdiklerini hatırlatarak, "GİV olarak Baykar Makinayı 2011 yılında, yılın girişimcisi ödülü verdiğimizde tanıdık. O zaman İkitellideki atölyelerine gittiğimizde kendilerindeki üretme ve geliştirme azmine şahit olmuş, bütün engellemelere rağmen iştiyakına hayran kalmıştık. Yine bu salonda ödülünü Haluk Bayraktar beyefendi almıştı. Bu gün geldikleri nokta itibariyle ülkemiz adına kendileri ile iftihar ediyor, özellikle ihracat hamleleri ile Ülkemiz girişimci adaylarının ve Gençliğin ufkunu açtıklarını düşünüyoruz. Ülkemizin Selçuk Bayraktar'lara her alanda ihtiyacı var. Bugün ödül alan, büyüme listesine giren firmalarımızı tebrik ediyoruz. Gelişime, girişime ve teknolojiye olan bağlılıklarını her zaman desteklemeye devam edeceğiz." İfadelerini kullandı. GİV tarafından Türkiye’de başarılı girişimleri ödüllendirmek ve fikirlerini girişime dönüştürmek isteyen girişimcilere destek ve cesaret vermek amacıyla organize edilen “Girişimcilik Ödülleri” sahiplerini buldu.10 Mart–20 Nisan tarihlerinde proje ve fikir başvurularının alındığı 7. GİV Girişimcilik Ödüllerinde; “Proje/Fikir Ödülü”, “Kurumsal Girişimcilik Ödülü”, “Yeni Girişimcilik Ödülü”, “Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü”, “Akademisyen Ödülü”,“Kamu Yöneticisi Ödülü”, “Basın/Yayın Ödülü”, “E-Ticaret Girişimi Ödülü” ve “GİV Özel Ödülü” olmak üzere 9 ayrı dalda toplam 11 ödül verildi. Bu yıl ödül programında verilecek toplam ödül miktarı 100 bin lira olarak belirlendi. Program hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.