Türkiye bu yıl kışı rahat geçirecek! Yılda 550 bin ton üretilecek

Türkiye bu yıl kışı rahat geçirecek! Yılda 550 bin ton üretilecek

Türkiye, yeraltı kaynakları bakımından zengin bir ülke olarak bilinirken, bu zenginliklerden tam olarak faydalanamıyor. Yeni gelişmede ise bu zenginlikler kullanılmaya başlanıyor

Türkiye, yeraltı kaynakları bakımından zengin bir ülke olarak bilinirken, bu zenginliklerden biri olan kömür rezervleri konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Ülkemizde bilinen toplam kömür rezervi 22 milyar ton iken, bu potansiyelin yeterince değerlendirilememesi nedeniyle dışa bağımlılık söz konusuydu. Ancak, Muğla'nın Menteşe ilçesinde yeni bir kömür madeni işletmesinin faaliyete geçmesiyle bu durum değişmeye başlayacak.

komur.jpg

Akit gazetesinde yer alan habere göre Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından yürütülecek olan proje, Bayır Mahallesi'nde S. 201200714 (ER. 3289418) ruhsat numaralı sahada gerçekleştirilecek. Bu maden sahasında yılda 550 bin ton kömür üretilmesi planlanıyor. Üretilen kömür, Yatağan Termik Santrali'nde enerji üretiminde kullanılacak.

raw-temadan-34komur-uzer34-kampanyasi-152823068.jpg

Projenin toplam değeri 99 milyon TL'yi aşacak şekilde tahmin ediliyor. Maden sahasında 101 bin 470 metrekarelik alanda faaliyet gösterilecek ve yeraltı ocağı işletmesi olarak çalışacak. Kömür ocağı, yılda 350 gün üretim yaparak yaklaşık 100 bin metreküp pasa üretecek. Kömürün ortalama alt ısıl değeri 2073 kcal/kg olacak ve 3x210 MW gücündeki Yatağan Termik Santrali'ne hammadde sağlayacak.

ruyada-komur-gormek.jpg

Bu yeni proje, Türkiye'nin kömür üretiminde kendi potansiyelini kullanarak dışa bağımlılığını azaltma yönünde atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yerli kaynakların etkin kullanımıyla, enerji üretiminde sürdürülebilirlik sağlanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.