Yarım asırlık Konyalı Saat'ten rekor ciro 


Yarım asırlık Konyalı Saat'ten rekor ciro 


Yarım asırlık geçmişiyle saat sektörünün öncü firmalarından Konyalı Saat, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Küçük bir dükkanda atılan sağlam temeller üzerine 580 bayii ve 13 şube ekleyen Konyalı Saat, Lavazza ile kahve sektöründe, Erben ile de kontrol sistemlerinde yükselişini 2011'de de sürdüreceğe benziyor.
1951 yılında Konya'da temelleri atılan Konyalı Saat, Türkiye'nin önemli saat mağazalar zincirlerinden biri. Bugün 580 bayi ağına ve 13 şubeye sahip olan şirket bünyesinde, farklı sektörlerde faaliyet gösteren dört farklı firma daha bulunuyor. 2009 yılında kahve ve otomasyon alanında faaliyet gösteren şirketler de dahil olmak üzere grup olarak toplamda 36 milyon dolar ciroya ulaşan Konyalı Saat, 2010 yılında bu rakamı 40 milyon dolara çıkarmayı başardı. 
Bünyesinde Zenith, Nacar, Carrera, Movado ve Ice Watch olmak üzere toplam beş marka barındıran ve yaklaşık 30 markaya da ev sahipliği yapan Konyalı Saat'in ikinci nesil yöneticisi İrfan Nalçacı, "2009 yılında elde ettiğimiz grup ciromuzun toplamı 36 milyon dolar. Bu rakamın 18 milyon doları kahve ve otomasyona aitken geri kalan kısmı ise saat ve perakende. 2010 yılında kahve sektöründe faaliyet gösteren şirketimiz Lavazza yüzde 30 ila 35 civarında büyüdü. 2010 yılında ise grup olarak 40 milyon dolar ciro
elde ettik" dedi. 
DÜNYANIN EN ÜNLÜ KAHVE MARKASI 'LAVAZZA' 
50 yıllık Konyalı Saat, aynı zamanda dünyanın en ünlü kahve üreticisi Lavazza ile kahve sektörüne giriş yapmış bulunuyor. İrfan Nalçaçı, Lavazza ile ilgili sözlerinde şu noktalara değiniyor: 
"Saatçilikle başlayan yolda kahveciliğe doğru yol almak ve Lavazza gibi bir dünya markasını bünyemize katmak oldukça gurur verici. Kahve sektörünün en ünlü markalarından ve dünyaca tanınan Lavazza, geçmiş yıllara oranla 2010'da Türkiye'de yüzde 30 ila 35 civarında büyüme gösterdi. Bunda, Türkiye'de gün geçtikçe gelişen kahve sektörünün oluşmasının etkisi de büyük. En son Ekim 2010'da Andromeda'da açılan onuncu LAVAZZA BEST COFFEE SHOP şubesi ile de LAVAZZA'nın çok özel kahve ürünlerini değerli kahve
severlere ilk elden sunuyoruz."
TÜRKİYE MARKALI SAAT YÖNÜNDE HIZLA İLERLİYOR
Son dönemlerde gündemde olan ve Türkiye'de satışa sunulan markasız saatlerin sektörü etkilediğini belirten Nalçacı; Türkiye'ye gelen 12 milyon saatin sadece 2,5 milyonunun markalı oluğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: 
"Almanya, Fransa, İtalya gibi ülkelerde markalı saatlerde ortalama saat tüketimi yaklaşık 12-13 milyon civarında. Ancak Türkiye'de markalı saat tüketimi bu ülkelere göre çok daha az." 
TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK SAAT OUTLET MAĞAZASI
"Türkiye'de markalı saat satışını artırmak için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullanan Nalçacı, "Örneğin Türkiye'nin ilk ve tek saat outlet mağazası Konyalı Saat bünyesinde bulunuyor. Burada müşterilerimiz, markalı saatlerini yüzde 40'a varan indirimlerle satın alabiliyor. Diğer bir çalışmamız ise 81 yıllık tecrübenin ürünü NACAR saatlerimize sunduğumuz 5 yıl garanti kapsamı. Saat garantisinin yasal olarak 2 yıl ile sınırlı olduğu ülkemizde, Konyalı Saat NACAR markalı saatler için ilave bir bedel
ödemeksizin 5 yıl garanti kapsamını kendisi gerçekleştiriyor. Bununla da kalmıyor, ülkemizde sıklıkla karşılaştığımız ne yazık ki kapkaç ve hırsızlık gibi istenmeyen durumlar için de saatinizi sigorta kapsamına alıyor."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.