Yarım asırlık aşkta "anjiyo" tesadüfü

Yarım asırlık aşkta "anjiyo" tesadüfü

Ereğli ilçesinde yaşayan 48 yıllık evli Emine ve Ömer Carcı çifti, kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Aynı gün yapılan anjiyo ile sağ kalp damarlarındaki tıkanıklıklar açılan çift, sağlığına kavuştu.

Ereğli ilçesinde yaşayan 48 yıllık evli Emine ve Ömer Carcı çifti, kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Aynı gün yapılan anjiyo ile sağ kalp damarlarındaki tıkanıklıklar açılan çift, sağlığına kavuştu.

Konya Farabi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Durmuş Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 71 yaşındaki Emine Carcı'nın, kalp krizi riskiyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

Hastasına acil müdahalede bulunduklarını anlatan Ünlü, Emine Carcı'nın anjiyoya alındığını, yapılan müdahalenin tıkanıklık tespit edilen sağ kalp damarının yaptıkları operasyonla açıldığını bildirdi.

Ünlü, eşinin rahatsızlığına üzülen 75 yaşındaki Ömer Carcı'nın aynı saatlerde göğüs sıkışması şikayetiyle gözlem altına alındığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Amcamızın da acil müdahalesini yaptık. Onu da hemen hastaneye yatırdık. Akut kalp krizi bulguları bulmadık fakat anjiyoya aldık. Ömer amcanın da sağ damarında yüzde 100 tıkanık olduğunu gördük. Ömer bey eşinin durumuna üzüldüğü için kalp rahatsızlığı kendini göstermiş olabilir. Daha önce bu sıkıntıları varmış. Tesadüf olarak ikisinin de sağ ana damarlarının tıkanık olduğunu gördük. Ömer beyin damarı yavaş yavaş tıkandığı için vücut kendi by-pas'ını yapmış. İlaç tedavisiyle devam edeceğiz." 

- "Karı koca aynı damardan anjiyo olduk"

Ömer Carcı ise eşinin rahatsızlanması üzerine Ereğli Devlet Hastanesine götürdüğünü söyledi.

Burada yapılan tetkiklerin ardından eşinin, hastane yetkilerince Konya'ya sevk edildiğini anlatan Carcı, "Buraya geldiğimizde hanımın durumuna üzüldüm. Bundan dolayı göğsümde ağrı hissetmeye başladım. Acile başvurduk, anjiyo yapıldı. Şu an eşimde bende iyiyiz. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Emine Carcı da Farabi Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Eşim bana dayanamadı da ondan hastalandı. O biraz da üşütmüştü. 10 yıl öncede kalp damarlarında rahatsızlığı üzerine tedavi görmüştü. Burada da sancısı olunca araştırmış doktorlar, damar tıkanıklığı olunca onu da açtılar. Karı koca ikimiz de aynı damarlardan anjiyo olduk. Bu da bir tesadüf işte... Çok şükür Allah'a ölümden döndüm, şimdi iyiyim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.