Yapılandırmadan yararlananlara cari dönem uyarısı

Yapılandırmadan yararlananlara cari dönem uyarısı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, vergi borçlarını yapılandıranların bu yasadan yararlanabilmeleri için cari dönem vergi borçlarını da ödemeleri gerek

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, vergi borçlarını yapılandıranların bu yasadan yararlanabilmeleri için cari dönem vergi borçlarını da ödemeleri gerektiğini, Nisan-Mayıs dönemine ilişkin ödemelerin 27 Haziran Pazartesi günü sona ereceğini söyledi.
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan yaptığı açıklamada, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 Sayılı Kanundan faydalanarak vergi borçlarını yapılandıran mükelleflerin, yapılandırmalarının devam edebilmesi için cari dönem tahakkuk etmiş vergi borçlarını da ödemeleri gerektiğini hatırlattı.
Nisan-Mayıs cari döneminde tahakkuk eden ve daha sonraki dönemlerde tahakkuk edecek vergi borçlarının süresinde ödenmesi gerektiğinin altını çizen Turan, "Nisan cari dönemi vergi borçlarını ödemeyen mükellefler yasa gereği birinci ihlallerini yapmış olup, Mayıs cari dönem vergi borçlarını kesinlikle ödemeleri gerekmektedir. Mayıs cari dönem vergi ödeme süresi 27 Haziran Pazartesi son gündür. Bu hususta dikkat edilmesi gereken en önemli konu cari dönem ve yapılandırma borçlarını bir yılda iki dönem ödemeyen mükelleflerimizin 6111 Sayılı Kanun gereği borç yapılandırmaları iptal olacaktır. Mükelleflerimizin dikkat etmesi gereken bir başka konu ise bu yasanın 10. ve 11. maddeleri gereği, kasa ve stok düzeltme süresi 30 Haziran tarihinde sona ermektedir. Mevcut durumuna göre mükelleflerin bilanço kalemlerindeki kasa ve stoklarını düzelterek bilançolarını yeni Türk Ticaret Kanunu'na da hazırlıklı hale getirmiş olacaklardır. Meslek mensuplarımızın ve mükelleflerimizin hem cari dönem hem de yapılandırma taksitlerini ödeme de duyarlı davranacaklarını temenni ediyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.