Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı Batırmaya Çalıştılar

Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı Batırmaya Çalıştılar

NTV'de seçim sonuçlarını ve gündemi değerlendiren AKP'li Yalçın Akdoğan, HDP'yi eleştirdi. Akdoğan, Öcalan'ı diri diri oraya gömdüler, batırmaya çalıştılar dedi.

"Çözüm süreci bağlamında o noktaya gelebilmemiz için bu şartların olgunlaşması gerekir. Öcalan'ı da diri diri oraya gördüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan'ı batırmaya çalıştılar."

İşte Yalçın Akdoğan'ın Açıklamaları;

"Bir kere takvimi doğru okumamız lazım. 2013'te PKK Türkiye'yi terk etmedi, yapması gerekenleri yapmadı. Kobani olaylarında insanları sokağa döktüler. Süreç koptu o zaman. Ondan sonra ne dendi? Süreç başlasın dediler. Biz iç güvenlik paketi çıkardık. "Türkiye'yi terk etme ve tam eylemsizlik" örgüt bunları yapmadı. 7 Haziran'dan sonra saldırılara başladı. Bu operasyonlar bundan sonra hayata geçti.

Buna bir karşılık olarak operasyonlar başlamıştır. Burada mesele şudur. Çözüm sürecinin sahibi, mimarı biziz. Demokratik açılım dedik Habur'la sabote ettiler. Milli birlik kardeşlik dedik Silvan'da sabote ettiler.

Ama bunun devam ettirebilmesi için bu süreci zehirleyen unsurların devre dışı kalması gerekiyor. Sen yol kesersen, karakol basarsan bu süreç nasıl devam edecek? Bunların devre dışı kalması için güvenlik politikaları devreye girdi. Terör olduğu sürece terörle mücadele de sürecek ama çözüm süreci de önemlidir.

Çözüm süreci derken biz reformlardan, yatırımdan, Kürtleri kucaklamaktan geri durmuyoruz. Ama çözüm süreci başladı devam ediyor diyebilmemiz için bu süreci zehirleyen faktörlerin tasfiye edilmesi lazım.

Vatandaş örgüte tepki gösterdi. Sen benim başıma bela oldun, şehir merkezine hendek kazma, bomba döşeme insanların günlük yaşamlarını bozmaya başladı. Vatandaş buna tepki gösterdi. Kürtler esaret altında yaşamak ister mi? Baskı kuran bir örgüt var. Böyle bir ceberrut yapı olmaz. Bunun da bence seçimde bir tesiri oldu diye düşünüyorum.

HDP'liler özgür seçim olmadı falan diyor. Çok sessiz, sükûnet içinde, huzur içinde seçim güvenliğini şimdi kimse konuşmuyor. Çok iyi tedbirler alındı. 385 bin güvenlik görevlisi o gün görevdeydi. Vatandaşımız iradesini ortaya koydu. Baskı şiddet tehdit olmayınca da durum değişti.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN YENİ KODLARI NE OLACAK? İMRALI-HDP-KANDİL

PKK nasıl sürece ihanet ettiyse, silahla amacıma ulaşırım Türkiye'de de bunu yaparım gibi bir yanılgıyla nasıl demokratik çözüme isyan edip silahla bir yere varmak için bunu yaptıysa HDP de makas değiştirdi, sürece ihanet etti. Çözüm düşmanı paralel yapıyla kol kola girdiler. Sürece ihanet eden bu anlayışla, bu aktörlerle, bunlarla yol yürünmesi mümkün değil

Biz HDP yönetimiyle, oy veren kitleyi birbirinden ayırıyoruz. Onlar bizim kardeşlerimizdir vatandaşlarımızdır. HDP'nin içinde de bundan rahatsız olan insanlar var. Sonra da Kandil'in esareti altına girdiniz, Türkiyelileşme şirinlik vesaire bu seçimde yapmadılar.

önce süreci bozdular, sonra da Kandil'in yaklaşımıyla başka yola girdiler. Tam bir hayal kırıklığı oluşturdular.

İMRALI DENKLEMİN İÇİNDE Mİ?

Bizim şu anda konsantrasyonumuz PKK'nın hamlelerini boşa çıkartmak. Özerklik ilanı çöktü, kurtarılmış bölgeler çöktü, vur-kal eylemleri çöktü. Şimdi eş zamanlı olarak bizim reformlarımız, yatırımlarımız da devam ediyor. Ama onun ötesinde belli şartların oluşması lazım.

PKK'nın Türkiye’yi terk etmesi, tam anlamıyla eylemsizlik... ondan sonra diğer meseleler konuşulabilir.

bunlar tabi çok yanlış yaptılar. Bölge halkı da şikayetçiydi. Devletle görüşülüyor, seçimden sonra başlayacak dediler. Biz kendi yolumuzda yürüyoruz. Devletin ilgili kurumlarının İmralı ile görüşmesi vesaire daha önceki hükümetler döneminde de olmuş şeylerdir.

ÖCALAN'I DİRİ DİRİ GÖMDÜLER

Ama çözüm süreci bağlamında o noktaya gelebilmemiz için bu şartların olgunlaşması gerekir. Öcalan'ı da diri diri oraya gördüler. Bunlar Erdoğan karşıtlığı yapıyor gibi görünüp Öcalan'ı batırmaya çalıştılar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.