Konya'daki meşhur fabrika konkordato ilan etti! 2 ay süre verildi

Konya'daki meşhur fabrika konkordato ilan etti! 2 ay süre verildi

Küresel ekonomik krizin etkileriyle konkordato ilan eden Konya'daki fabrikayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Meşhur firma konkordato ilan etmişti. 2 ay ek süre verildi.

Ekonomik krizden dolayı Türkiye genelinde konkordato ilan eden ya da iflas eden firma sayısı arttı. Almanya ve İngiltere dahil onlarca ülkeyi etkisi altına alan bu kriz korkutucu boyuta ulaştı. Bu sıkıntılardan en çok Türkiye etkilendi. Ülke genelinde otomotiv, tarım, endüstri, gıda ve enerji gibi sektörlerde faaliyet gösteren dev firmaların bile konkordato ilan etmesi dikkat çekiyor.

asma8.jpg

KONYALI MEŞHUR FİRMAYA 2 AY EK SÜRE

Konya merkezli konkordato ilan eden firma sayısı hızla artıyor. Bunlara yeni bir firma daha eklendi. Konya'da üretim yapan ve sanayide ismi bilinen dev firma konkordato ilan etti.

asman-5.jpg

Cıvata ve somun gibi malzemelerin üretimini yapan firmanın konkordato kararı sanayi esnafını çok şaşırttı. Söz konusu firmayla ilgili mahkeme yeni kararını verdi. Bu kapsamda Asman Çelik'in konkordato süreci 2 ay uzatıldı.

asman-3.jpg

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararı şu şekilde:

ESAS NO: 2024/331 Esas Davacı ASMAN ÇELİK OTOMOTİV İNŞAAT PETROL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- (Ticaret Sicil No: 46719, Selçuk Vergi Dairesi: ******** - Mersis No: ********) tarafından açılan Konkordato davasının mahkememizde yapılan yargılamasında verilen ara karar gereğince;

1-Mahkememizin 28/03/2024 gün ve 2024/331 Esas sayılı ara kararıyla, 2004 s. İİK.nın 287/1. ve 287/4. maddeleri gereğince ASMAN ÇELİK OTOMOTİV İNŞAAT PETROL NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - (Ticaret Sicil No:******** , Selçuk Vergi Dairesi:******** - Mersis No: ********) hakkında 28/03/2024 tarihinden itibaren verilen 3 aylık konkordato geçici mühletinin, 26/06/2024 tarihinden itibaren 2 AY DAHA UZATILMASINA,

2-Mahkememiz 28/03/2024 gün ve 2024/331 esas sayılı ara kararı ile verilen ihtiyati tedbir kararlarının aynen DEVAMINA, ******** T.C. Kimlik Numaralı İbrahim Eke'nin geçici konkordato komiseri olarak görevine devam etmesine karar verildiği hususları ilan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi