Konya'da dev motor fabrikası kuruluyor! Avrupa'dan ithalat bitecek

Konya'da dev motor fabrikası kuruluyor! Avrupa'dan ithalat bitecek

Konya için büyük öneme sahip olan bir yatırım daha hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Tümosan dev motor fabrikası kuracak. Söz konusu motorun kullanım alanı ve tüm detaylar belli oldu.

Konya sanayisinde yeni yatırımlara hız verildi. Son yıllarda organize sanayi bölgesinde kurulan fabrikalar göz dolduruyor. Kentte on binlerce kişi bu fabrikalarda istihdam ediliyor. Konya'daki en büyük fabrikalardan birisi Tümosan. 1975 yılında temelleri atılan fabrika 50 yıla yakın süredir aralıksız traktör üretimi gerçekleştiriyor.

tumosan-332.webp

YILDA 75 BİN ADET MOTOR ÜRETİYOR

1 milyon 600 bin metrekare araziye kurulu 93 bin metrekare kapalı alanlı fabrikada kapasite her yıl artırılıyor. Yılda 75 bin adet motor ve 45 bin adet traktör üretebilen fabrika teknoloji yatırımlarına devam ediyor. Bahsi geçen fabrika yeni yatırımını resmen duyurdu.

tumosan-222.jpg

İTHALAT YOLUYLA TEMİN EDİLEN MOTOR ÜRETİLECEK

Tümosan Motor ve Traktör Sanayi A.Ş. (TMSN) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde After Treatment system (ATS) yatırımı hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, Avrupa Birliği Emisyon Kurallarının Türkiye’de Uygulamaya alınmasına yönelik mevzuatlar çerçevesinde yeni yatırımın hayata geçirildiği bildirildi.

motor-34.webp

Avrupa Birliği Emisyon Standartlarına uyumlu EURO-5 dizel motorları için kullanılması zorunlu olan “emisyon azaltım sistemi” (ATS) halihazırda tüm üreticiler için ithalat yoluyla temin ediliyor.

motor-1.jpg

TÜMOSAN 450 MİLYON LİRA YATIRIM YAPACAK

Tümosan öz sermaye ile bahsi geçen motoru üretmek için kolları sıvadı. Türkiye de üretilmesi için; Konya Özel Endüstri Bölgesi içerisinde 10.000 m² kapalı alanda yıllık 20.000 adet kapasiteye sahip ATS üretimi için fabrika kurulmasına karar verildi. Toplam yatırım tutarı inşa maliyetleri dahil yaklaşık 450 milyon TL olarak öngörülüyor. Yatırımın tamamlanmasıyla çok sayıda kişinin bu fabrikada istihdam edileceği söyleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.