Yabancı lise öğrencileri Beyşehir'de

Yabancı lise öğrencileri Beyşehir'de

Konya’nın Beyşehir ilçesine, Avrupa’nın altı ülkesinden, “Su, her damlası sayılarak tüketilmeli” sloganıyla “Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi” kapsamında gelen lise öğrencileri ilçenin gölü, doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı.

Türkiye’den Beyşehir Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu’nun da yer aldığı proje kapsamında Yunanistan, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Hırvatistan ve İspanya gibi ülkelerden Beyşehir’e gelen yabancı lise öğrencileri, Beyşehir Gölü’ndeki kuşların yaşam alanlarında da gözlem ve incelemede bulundu. Proje koordinatörlüğünü Romanya’nın yaptığı programda 6 ülkenin öğrencilerini ev sahibi ortak okul olarak Beyşehir’de konuk eden Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu Proje ekibi, ilçede birçok kültürel ve eğitim faaliyetine de imza attı.

Proje kapsamında yürütülen programda, yabancı öğrenciler Beyşehir’in doğal güzelliklerinin yansıtıldığı fotoğraf sergisini gezdi, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen’i makamında ziyaret etti, su kaynaklarının tasarruflu kullanılması amacıyla, bir firmaya ait tesislerde üretilen plastik damlama borularının imalatını gözledi, sistem hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni de ziyaret eden yabancı öğrenciler, ilçe merkezinde tekvando branşında faaliyet gösteren salonlardaki antrenmanları izledi. 1908-1914 yılları arasında bir baraj regülatör olarak inşa edilen tarihi Taşköprüyü de inceleyen yabancı öğrenciler, Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu’nda mehter takımı tarafından karşılandı. Öğretmen ve öğrencilerle tanışıp kaynaşan yabancı öğrenciler, yörenin kültürel zenginlikleri hakkında bilgiler aldı. Üzümlü’de silah fabrikalarını da gezen yabancı öğrenciler, Yaka Manastır Tabiat Parkı’nda günbatımını takip etti, kuş bakışı gölü izledi. Konya’da Mevlana Müzesi’ni de ziyaret eden yabancı öğrenciler, düzenlenen sema gösterilerini de izledi. Eflatunpınar ve leylekler vadisi gibi mekanları da ziyaret eden yabancı öğrencilerin son gezi durağı Beyşehir Gölü’nün kuş cenneti olarak nitelendirilen Kızkalesi Adası oldu. Gezinti yatı ile tura katılan yabancı öğrenciler, Kızkalesi Adası’na yaklaşıldığında ise kuşların yaşam alanlarını gözledi ve fotoğrafladı.

Üzümlü Cengiz Topel Ortaokulu Proje Koordinatörü Türkçe Öğretmeni Ali Şimşek, yaptığı açıklamada, yürütülen proje kapsamında konuk ettikleri yabancı öğrenci ve öğretmenleriyle birçok kültürel ve eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.