Yabancı hakem olur mu?

Yabancı hakem olur mu?

Dünyaca ünlü hakem Mejuto Gonzalez, Süper Lige yabancı hakem isteğiyle ilgiliolarak yaptığı açıklamada Maçları yabancı hakemler yönetsin ama hepsini değil dedi

Dünyaca ünlü hakem Mejuto Gonzalez, bu soruya oldukça ilginç bir cevap verdi. Dünyaca ünlü hakem Mejuto Gonzalez, Süper Lig’e yabancı hakem isteğiyle ilgili olarak, ‘Türkiye’ye bir İtalyan hakem gelecekse, İtalya’ya da bir Türk hakem gitsin’ derken ‘Maçları yabancı hakemler yönetsin ama hepsini değil’ yorumunu yaptı. İstanbul’daki unutulmaz Liverpool-Milan Şampiyonlar Ligi final maçıyla kariyerinin zirvesine çıkan, Şampiyonlar Ligi’nde 37 maç yöneten, Avrupa Şampiyonası finallerinde düdük çalan, dünyaca ünlü İspanyol hakem Mejuto Gonzalez, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Süper Lig maçlarını yabancı hakemlerin yönetmesi fikrine şartlı destek verdi.

SINIRLI OLABİLİR
Rusya Ligi’nde kendisinin de maç yönettiğini anlatan Gonzalez, ‘Türkiye Ligi maçlarını yabancı hakemler yönetebilir ama bunu sınırlı kullanmak gerek. Sadece istisnai maçlarda yabancı hakemler görev yapabilir. Bütün lig maçlarını yabancılar yönetirse o zaman Türk hakemleri nasıl ilerleyecek, nerede maç yönetecekler. Eğer bir İtalyan ya da İspanyol hakem Türkiye’de maç yönetecekse o vakit bir Türk hakem de gidip İtalya ya da İspanya’da maç yönetmeli. Bunun yanı sıra Türk hakemler İtalya ve İspanya gibi liglere gönderilmeli ve orada nasıl maç yönetildiğini gözlemlemeliler’ diye konuştu.
KENDİLERİNE GÜVENSİNLER
Türk hakemlere de tavsiyelerde bulunan Gonzalez, ‘Kendilerini kimseden aşağıda görmesinler’ dedi. İspanyol hakem, ‘Türk hakemlerin Şampiyonlar Ligi’nde maç yönetmesi için mental, fiziksel ve hakem tekniği konusunda kendilerini geliştirmeliler. Hakemler sahaya çıktıklarında kendilerini oyunculardan aşağı görmemeli. ‘Ben de futbolcular kadar değerliyim’ diye düşünmeli ve onların saygısını kazanmalı. Eğer bir hakeme, milyon euroluk futbolcular sahada saygı gösterirse, tribünler de medya da saygı gösterir’ tespitinde bulundu.
SİVAS ÖRNEK BİR KULÜP
Avrupa Şampiyonlar ligi 3. ön eleme birinci müsabakasında Anderlecht önünde Sivasspor’u seyrettiğini, Brüksel’deki Sivasspor ile 4 Eylül Stadyumundaki Sivasspor arasında büyük bir fark olduğunu da sözlerine ekleyen Gonzalez, ‘Öncelikle Sivasspor’un maçını yönetmekten mutlu olduğumu söylemek isterim. Yönetimi, sporcuları ve taraftarıyla örnek bir kulüp. Müsabaka sonrasında her iki takım alkışlandığı gibi bizler de alkışlandık. Sivasspor gelecek için umut veren bir takım. Sivas çok şirin bir kent’ dedi.
TÜRKİYE’YE GELMEK İSTİYORUM
44 yaşında olduğunu ve hakemlikte son yılı olduğunu hatırlatan Gonzalez, hakemliği bıraktıktan sonra Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi. Tecrübeli hakem, İspanya’da ekonomi bakanlığında çalıştığını anlattı ve ‘Türkiye’ye turist olarak ya da iş için gelebilirim. Türkler, İspanyollara kültürel olarak çok benziyorlar. Sadece İstanbul’da değil Sivas gibi küçük bir kentte bile herkes size ilgi gösteriyor ve yardımcı olmaya çalışıyor. Türkiye’nin Yunanistan’a 1-0 yenildiği maçtan sonra bile taraftarın beni sahadan çıkarken alkışlamasını unutamam. Sivas da Anderlecht’e elenmesine karşın en ufak bir olay çıkmadı. Bu da beni çok mutlu etti’ diyerek sözlerini tamamladı.
KENDİ KENDİMİZİ YENDİK
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht’e elenmeleriyle ilgili, ‘Böyle bir galibiyetle buraya veda etmiş olmayı, Sivasspor gibi Süper Lig’de 4 yıldır oynayan, daha yolun başında bir takım için başarı olarak görüyorum” dedi. Önlerinde UEFA Avrupa Ligi maçları olduğunu, yarın çekilecek kurayı beklediklerini ifade eden Uygun, ‘Bu zorlu periyotta Trabzonspor, Fenerbahçe ve Denizlispor gibi çok güçlü takımlarla maçlarımız da var. O kuranın çekimine göre de kendimize bir program yapıp oradan başımız dik, alnımızın akıyla inşallah istediğimiz sonuçları alarak çıkmak istiyoruz” diye konuştu. Uygun, ‘Bizi Belçika’daki maçta Anderlecht yenmedi ki, biz kendi kendimizi yendik. Sonucunda rakibin ismi veya cisminden ziyade, senin sahada futbol adına verebileceklerin ve oynamak istediğin sistem ve tarz çok önemli. O yüzden rakibe değil, biz kendi tarzımızdaki oyun anlayışımızı nasıl sahaya yansıtırız ona bakıyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.