Ya hep ya da hiç

Ya hep ya da hiç

Konyasporlu taraftarlar, Eskişehirspor maçı için şehri kenetlenmeye ve takıma sahip çıkmaya davet etti

Konyasporlu taraftarlar, Pazar günü oynanacak olan Eskişehirspor maçı için bütün şehri takıma sahip çıkmaya davet ettiler.  Kendi sitelerinden bütün Konya’ya çağrıda bulunan taraftarların konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Birlik ve beraberlik şimdi herkesin bu iki kelimeyi anlaması için biraz geçmişe dönmek gerekiyor.80’li yıllar Konyaspor’un eski adıyla 1. lige yükselmek için mücadele ettiği yıllar. Bizim çocukluk dönemimiz ve maçlara girmek için su, simit ve çiklet sattığımız yıllar. Şimdiki gibi taraftar formaları yok annemizin ördüğü yeşil beyaz kazaklar ve sadece yeşil beyaz rengi olduğu için eczane eczane dolaşıp almaya çalıştığımız aspirin markalı şapkalar. O yıllarda bu kentte gerçek bir mücadele vardı, hem takımda hem taraftarda herkes Konyaspor’u 1. ligde görmek istiyordu. Maçlara girebilmek için 6-8 saat önce stada gelip sıraya girdiğimiz oluyordu. Şu an 20.000 kişiyi görmeyen stad o günlerde 35.000 kişiyi ağırlıyordu.
Pazar günü Konya’da hayat duruyor her yer ilçelerden gelen otobüslerle dolup taşıyordu, tribünler her hafta inanılmaz bir koro halinde tezahürat yapıyor, gol olduğu zaman çıkan ses Zindankale’deki evimize kadar geliyordu.Konya Konya tezahüratı futbolcuların yüreğini titretiyordu. Deplasmanlar evimizdeki maçlardan farklı değildi.
25.000 kişi ile deplasman yapmış bu şehrin takımı bu günlerde zor bir dönemden geçiyor ve o günlerdeki taraftar bu takımı 1.lige çıkardıysa bu günde aynı şekilde birlik olup bu takımın ligde kalmasını sağlayacaktır, sağlamalıdır.
Bu şehir bu takım kayyuma giderken açlık grevi yapmış, bayrak asarken hayatını kaybetmiş taraftarlar çıkarmıştır içinden. Yeniden eski günlerimize dönmek için yapmamız gereken tek şey var birlik ve beraberlik bunun içinde mevcut olan iki grubumuzun liderleri ve gruptaki arkadaşlarımızın tek yürek olmasıdır. Ve artık bunun zamanı gerçekten geldi, başkada şansımız yok. Haftaya bugün çok şey değişmiş olacak, belki de kafamızı yerlere vuracağız ama iş işten geçmiş olacak.
İki grubumuz arasında olan her ne ise bunu geçmişte bırakıp, Mevlana’nın dediği gibi “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” diyerek yeni bir sayfa açmak ve aynı tribünde takımı desteklemek şart oldu. Sonuç olarak YA BİRLİK BERABERLİK YA BANK ASYA LİGİ..!”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.