Wushu gösterileri ilgiyle izlendi

Wushu gösterileri ilgiyle izlendi

Konya Büyükşehir Belediyespor wushu takımı Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Wushu İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen programla Mevlana Kültür Merkezinde gösteri

Konya Büyükşehir Belediyespor wushu takımı Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte Wushu İl Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen programla Mevlana Kültür Merkezinde gösteri yaptı. Gösteriye Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hüseyin Alagöz, Wushu İl Temsilcisi Yunus Emre Doğan, Büyükşehir Belediyespor’lu sporcular ve wushu severler katıldı. 

Törende konuşan Wushu İl Temsilcisi Yunus Emre Doğan wushuya ilginin gittikçe arttığını ifade ederek, “Dünyada en çok yapılan spor dalı olan Wushu kitlesini gittikçe büyütüyor2010 yılında Avrupa Wushu Şampiyonasını Antalya'da yapan Türkiye, 2011 yılında Dünya Wushu Şampiyonasını Ankara'da başarılı bir şekilde gerçekleştirmişti. Dünya Şampiyonasında Taolu'da Elif Akyüz ile ilki yaşayan Türkiye, Dünya Şampiyonluğu kürsüsünde 14 yaşında küçücük bir Türk kızını tüm Dünyaya göstermişti.

Son iki sene boyunca Wushu'da çok önemli merhaleler kat eden Türkiye, 26-30 Mart tarihleri arasında Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası'nda Avrupa İkincisi olmayı başardı. Ay Yıldızlı ekibimiz evimizde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında elde ettiği başarıların tesadüf sonuçlar olmadığını Estonya'da Avrupa Şampiyonasında deplasmanda gösterdi. Türkiye, her türlü olumsuz atmosfere hazırlıklı dinamik ve ne kadar akıllı sporculara sahip olduğunu Baltık ülkesindeki soğuk atmosferde gösterdi. Özellikle Rus hakemlerin ağır hegemonyası sporcularımızı yıldırmadı. Türkiye Estonya'da adeta savaşarak kazandı. Türkiye artık Wushu sporunun Avrupa'daki lokomotif ülkesi haline geldi” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesporlu wushucuların gösterileri ilgi ile izlendi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.