"Virüsten kurtulmak için helal gıda tüketin"

"Virüsten kurtulmak için helal gıda tüketin"

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “İnsanlık aleminin salgın hastalıklardan korunabilmesi için helalinden beslenmesi gerekir. Özellikle Hindistan ve Çin’in helal gıda tüketmesi gerekir” dedi

Konya Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen Salı Sohbetlerinde salgın hastalıklar ve salgın hastalıkların dünyada yaptığı değişimler konusu ele alındı. Program, her hafta olduğu gibi yine Memleket-TV tarafından sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlandı. Salgın hastalıklar ve salgın hastalıkların dünyada yaptığı değişimler konusu anlatan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Aslında bugün yaşadığımız koronavirüs salgını sadece bugünün meselesi değil. Geçmiş tarihlere baktığımız zaman insanlık aleminin yüzlerce yıl devam eden salgınlarla mücadele ettiğini görüyoruz. Bugün hayatımızın her alanını etkisi altına alan koronavirüs salgını da bunlardan bir tanesi. Bu seviyede büyük salgın daha önce birçok defa yaşandı. Koronavirüs de büyük salgınlardan bir tanesi arasına girecek” dedi.

HER SALGIN, DÜNYAYI DEĞİŞTİRİYOR

İnsan hayatını doğrudan etkileyen salgınların ardından dünya düzeninde ciddi değişiklikler olduğuna işaret eden Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Yaşanan her salgın sonrasında dünyada değişikler meydana gelir. Yaşanan pandemi sonrasında da dünya eski dünya gibi olmayacak. Pandemi müthiş bir şekilde siyasal, sosyal ve kültürel medeniyet değişiklerine zemin hazırlıyor. Bütün salgın hastalıklar Çin’de başlıyor. Hastalıklar genelde Çin ve Hindistan arasında gidip geliyor. Bunların sebebi nüfusun çok fazla olması ve bölgenin tropik olması. Bunun yanında her türlü şeyi yemeleri. Çin ve Hindistan’ın salgın hastalıklardan kurtulması için Müslüman olmaları gerekiyor. Helal gıdaya geçecekler. Her şeyi yiyip durmayacaklar. İnsanoğlu başka şekilde kurtulmaz. İnsanlığın hastalıklardan kurtulması için tüm dünyanın Müslüman olması gerekiyor. Müslüman olmasalar bile helal gıda tüketmeleri lazım. İnsanoğlu yoksa bu salgınlardan kurtulamayacak” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum