Hüseyin Elmaskaya okurlarıyla buluştu

Hüseyin Elmaskaya okurlarıyla buluştu

Selçukya Kültür Sanat Derneği bünyesinde kurulan (SKY) Selçukya Kültür Yayınlarından çıkardığı ‘Meseller’ adlı ilk kitabı kısa sürede 2. baskısını yapan Eğitimci Yazar Hüseyin Elmaskaya, okurları ile buluştu.

Selçukya Kültür Sanat Evinde düzenlenen imza gününde konuşan Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkan Yardımcısı ve SKY Genel Koordinatörü Hasan Ukdem, “Bu kitapta yer alan şiirler; fabl türünde yazılmış, Türkçe karşılığı Meseller olan şiirlerdir. Fabl veya dilimizde karşılığı Mesel olan eserler; hayvan, bitki veya nesneler konuşturularak sonuçta ders çıkarma sanatıdır. Kitaptaki şiirler, genellikle Kelile ve Dimne adlı MÖ 300’lü yıllarda yaşamış Brahma Rahibi Beydaba’nın yazdığı masallardan oluşan eser, incelenerek hece ölçüsünde yazılmış şiirlerdir. İlave olarak da sonuna, dilden dile dolaşan bazı fıkra ve hikâyelerden oluşan şiirler de eklenmiştir. Şiirler okul düzeyine uygun, anlaşılır ve günümüz Türkçesi ile yazılmıştır” dedi.

Yazar Hüseyin Elmaskaya ise, “Bu eserimin oluşmasında emeği olan ve bugün beni burada yalnız bırakmayan Selçukya Kültür Ve Sanat Derneği yöneticilerine ve üyelerine teşekkürü borç bilirim. Ayrıca bana moral desteği veren eşim Süheyla’ya, oğullarım Ali ve Hakan’a sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.