Vietnam’daki Çocukların Yüzde 10’u İşçi

Vietnam’daki Çocukların Yüzde 10’u İşçi

Vietnam’daki çocukların yüzde 10’u işçi olarak çalışıyor. Çalışan çocukların birçoğu ise hiç okul yüzü görmemiş. Vietnam’da yapılan bir araştırmaya göre, ülkede 1,75 milyon çocuk işçi var. Bu çocukların yarısından fazlası...

Vietnam’daki çocukların yüzde 10’u işçi olarak çalışıyor. Çalışan çocukların birçoğu ise hiç okul yüzü görmemiş.

Vietnam’da yapılan bir araştırmaya göre, ülkede 1,75 milyon çocuk işçi var. Bu çocukların yarısından fazlası ise hiç okula gitmemiş.

Vietnam Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen konferansta bildirilen rakamlara göre, ülkede 962 bin 500 çocuk reşit olmadığı halde çalışıyor. Bu çocukların yüzde 55’i ilkokula dahi gitmemiş. Yüzde 32’si haftada en az 42 saat çalışıyor. 14 yaşından sonra çalışan çocukların sayısı ise 800 binden fazla.

ÇALIŞMA BAKANI: ÇOCUKLARI AZ ÇALIŞTIRIN

Başkent Honai’deki konferansta konuşan Çalışma Bakanı Doan Mau Diep, ülkede çalışan çocuk oranının çevre bölgelere göre daha düşük olduğunu iddia etti. Diep “Çocuklar erken yaşta çalışmak zorunda ise istismardan uzak tutulmalı, hakları korunmalı ve geliştirilmeli.” dedi. Günlük çalışma saatlerine limit koyulması gerektiğine vurgu yapan Diep, çocukların yeteri kadar ders çalışma ve oyun oynama saatleri olması gerektiğini söyledi.

Vietnam 93 milyona yaklaşan nüfusu ile dünyanın en kalabalık 14’üncü ülkesi. Güney Asya’daki ülkede 5-11 yaş arası çocukların günde bir saat çalışması uygun görülüyor. 12-14 yaş arası çocukların ise günde en fazla 4 saat çalışması gerektiği belirtiliyor. 14 yaşından sonrakiler ise 7 saat çalışabilme hakkına sahip. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.