Vergide son gün yoğunluğu

Vergide son gün yoğunluğu

Kamu alacaklarının ödenmesi amacıyla yapılan 6111 Sayılı yasa kapsamında borçlarını yapılandıranların bir çoğu ödemeleri son güne bıraktı.

Dün Torba Yasa olarak da adlandırılan 6111 Sayılı Yasayla yapılandırılan bazı alacaklarının ilk taksitinin ödenmesinin son günüydü. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemelerinin tarih 30 Haziran 2011 tarihine kadar uzatılmıştı. Borcunu yapılandıranların ilk taksit ödemesini son güne bırakmasından dolayı Vergi Daireleri’nde uzun kuyruklar meydana geldi. Vergi Dairesi çalışanları borçluların taksitini son günü bıraktıkları için yoğunluk olduğunu belirterek, insanların taksitlerini son günü bırakmamaları gerektiğini söyledi. Son gün yoğunluğu sebebiyle vergi daireleri, akşam saat 21’e kadar hizmet verdi.

‘HALKIMIZIN VURDUMDUYMAZLIĞI’

Vergi Dairesi’nde borucunu yatırmak için kuyrukta bekleyen İlyas Özmen adlı vatandaş, yoğunluğu değerlendirerek, “Bizim halkımızın klasik özelliği işini son güne bırakmak. Bugün burada yoğunluğun yaşanmasının sebebi halkımızın vurdumduymazlığı” diye konuştu. Torba Yasası’nın getirdiği yenilikler hakkında bilgi veren Özmen, “Yasayla birlikte bu zamana kadar faizlenen borçlarımızın sadece anaparasını vereceğiz. Yasanın çıkarılması gerçekten çok iyi bir karar oldu. Vatandaş borçlarının faizlerini ödemekten dolayı ekmek alamayacak hale gelmişti. Devlet bunu halkın kalkınması için yapıt. Gecikme vergileri silindi. Sanıyorum ki devlet sıcak para gereksiniminden ötürü böyle bir karar aldı. Halka, siz borcunuz ödeyin hem siz rahat edin hem biz rahat edelim kararı aldı. Bu karar halkın işine yaradı” dedi.

‘BORÇLARINI SORGULAMADAN, BORÇ ÖDEMEYE GELENLER VAR’

Taksit ödemesinin süresinin uzatılmasına da değinen Özmen, “Son gün yoğunluğuna bakarsak, devletin tekrar bir uzatma yoluna giderse yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bugün ödemenin son günü olmasına rağmen vatandaşta hala bir bilinçsizlik durumu var. Borçlarını sorgulamadan, borç ödemeye gelenler var. Ayrıca ödemelerin son gününün uzatıldığı kararının ve borç sorgulamanın gerekliliğinin önemini, halka daha etkin bir biçimde duyurabilirlerdi” diyerek yapılandırılan borçların ödenmemesinin hem vatandaş için hem de devlet için büyük bir maddi kayba yol açacağını söyledi.

SELÇUK KARPUZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.