Vergide indirim sinyali geldi

Vergide indirim sinyali geldi

İstanbul Finans Merkezi Konferansında konuşan Devlet Bakanı Babacan, önemli açıklamalarda bulundu

 tanbul Finans Merkezi Konferansı’nda konuşan Devlet Bakanı Babacan, “Bırakın vergi artırmayı, tam tersine biz seçici olarak vergi tahsilatını aksatmayacak şekilde nerelerde vergi indirimi yapabiliriz bunun arayışındayız” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan vergi indirimi sinyali geldi. DEİK’in düzenlediği “İstanbul Finans Merkezi Konferansı’’nda konuşan Babacan, Türkiye’de finans sektörüyle ilgili vergilerin bugün itibariyle birçok Avrupa ülkesine göre avantajlı olduğunu söyledi. “Bu avantajımız, göreceli olarak gittikçe daha da artacak’’ diyen Babacan şunları söyledi: “Kamu borç stoğumuz düşüş trendinde. Dolayısıyla bizim yıllarca vergi artırma gibi bir mecburiyetimiz olmayacak. Çünkü ihtiyacımız yok, kamu dengelerimiz sağlam. Büyüyen ekonomide vergi gelirlerimiz de artıyor. Dolayısıyla bırakın vergi artırmayı, tam tersine biz seçici olarak toplam vergi tahsilatını aksatmayacak şekilde nerelerde indirim yapabiliriz bunun arayışındayız.”

Eylem planını açıkladık

Babacan, Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in, İstanbul’un, New York, Londra gibi merkezlerden biri haline gelmesi için eyleme, planlamaya ihtiyacı olduğu yönündeki eleştirisine de cevap verdi. Devlet Bakanı Babacan, Eylül 2009’da İstanbul Finans Merkezi ile ilgili eylem planını açıkladıklarını sözlerine ekledi.

Doğu’ya bakın para orada

İstanbul Finans Merkezi Konferansı kapsamında konuşma yapan Templeton Asset Management Başkanı Mark Mobius, gelişmekte olan piyasaların performansının gelişmiş ülkelerin çok üzerinde olduğunu söyledi. Mobius, gelişen pazarlarda özellikle 2005 yılından bu yana rezerv miktarının ‘’adeta fırladığını’’ belirterek, ‘’O yüzden şiddetle tavsiye ediyorum; Batı’ya dönüp bakmayın, Doğu’ya bakın. Oradakiler ABD Doları’ndan başka bir şeyler arıyorlar. Türkiye’dekiler gidip de orada daha çok vakit geçirsinler. Çünkü orada para var’’ diye konuştu.

MUNZAMDAKİ 45 MİLYAR “KARA GÜN” PARASI

Devlet Bakanı Ali Babacan, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) meclis toplantısına katıldı. Babacan, vatandaşların sadece geçen yıl bankalardan 43 milyar lira kredi çekip kendilerinin olmayan paradan harcama yaptığını söyledi. Kredi kullanımını yavaşlatmak için munzam karşılık oranlarını artırdıklarını belirten Babacan, “Bu yolla bankaların 45 milyar lirası Merkez Bankası’nda bloke edildi. Bu para Allah korusun kara gün parasıdır. Ak akçe kara gün içindir! İleride olabilecek zor günlerde bu para cephanemiz olacak” dedi.

Babacan, Ankara’dan İstanbul ‘a taşınacak finans kuruluşları konusunda Ankaralı işadamlarına bilgi verdi. Ziraat Bankası ve Halkbank’tan 300’er, Vakıfbank’tan 350 ve SPK ile BDDK’dan da 200 olmak üzere toplam bin 350 kişinin İstanbul’a gideceğini belirten Babacan, “4,6 milyonluk şehir bin 350 kişinin göçünden etkilenecekse diyecek sözüm yok” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.