Vergi borçları internet üzerinden yapılanacak

Vergi borçları internet üzerinden yapılanacak

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, artık mükelleflerin birçok borçla ilgili yapılandırmayı internet üzerinden yapabildiklerini söyledi.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, İnternet Vergi Dairesi üzerinde yapılan yenileme çalışmasıyla birlikte artık mükelleflerin birçok borçla ilgili yapılandırmayı internet üzerinden yapabildiklerini söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan İsmail Turan, "Kamuoyunun da bildiği gibi Torba Yasası olarak bilinen 6111 sayılı kanun ile Vergi Dairesine olan birikmiş borçlara ödeme kolaylığı getirilmiştir. Yasanın çıkmasıyla birlikte yapılandırma kapsamına girmek isteyen mükellefler vergi dairelerinde uzun kuyruklar oluşturup sıra beklemek zorunda kalmışlardır. İnternet Vergi Dairesi üzerinde yapılan yenileme çalışmasıyla birlikte artık mükellefler birçok borçlarıyla ilgili yapılandırmayı internet üzerinden yapabilmektedir. İnternet Vergi Dairesi adresi üzerinden mevcut şifreleriyle veya kimlik bilgileriyle giriş yapan mükellefler burada yeni yapılandırma başvurusu oluşturabilir ve yaptıkları yapılandırmaların sonuçlarını da bu sayfadan izleyebilirler. Yapılandırma sonucuna göre üyeye posta yada e-posta ile bilgilendirme gönderilen sistemde ayrıca internet üzerinden kredi kartı ile bazı borçlarını ödeyebilme imkanı da sağlanmıştır. Borçlu olan mükelleflerimizin 2 Mayıs 2011 tarihine kadar şahsen ya da internet üzerinden başvurularını yapmaları ve borçlarını yapılandırmaları kesinlikle yararlarına olacaktır. Bu kapsamda yapılandırma işlemlerinin daha sağlıklı ve başarılı olması için en az bir ay daha ertelenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Torba Yasa ile ilgili Konya SMMM Odası olarak gerek mükelleflerin, gerekse üyelerimizin bilgilendirilmesi için tüm imkanlarımızı yasanın çıktığı tarihten bugüne kadar kullandık ve kullanmaya da devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.