‘Vatandaşlar vergilerle cezalandırılıyor’

‘Vatandaşlar vergilerle cezalandırılıyor’

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, CHP grubunun TBMM'de söz alarak vatandaşların vergilerle cezalandırıldığını söyledi

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, CHP grubunun TBMM’ye verdiği “Tarımın ve çiftçilerin borçları, yetersiz destekleri, vergi ve zam oranları, ürünlerin para etmemesi, ithalatın getirdiği problemler başta olmak üzere tarım ve üreticilerin sorun ve taleplerinin detaylı olarak araştırılması” üzerine verdiği araştırma önergesi üzerine söz aldı.

UÇANA KAÇANA VERGİ KOYUYORLAR

TBMM kürsüsünde konuşan Ekici, “Biz bu hükümete ‘nereye bu gidiş?’ diye sormak istiyoruz. Sineğin yağını çıkarıyorlar. Uçana kaçana vergi koyuyorlar. Yakında kürsüde konuşma vergisi çıkarsa şaşmamak lazım. Şimdi de çiftçilere en az yüzde 10 ödeme garantili vergi getirmeye çalışıyorlar! Aynı zamanda çiftçilerin temel girdisi olan gübredeki KDV istisnasını da kaldıracaklarmış” dedi.

BU ENFLASYONLA MÜCADELE FALAN DEĞİL

Elektrik ve mazot zamlarına değinen Hasan Ekici, tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “Çiftçiye sadaka misali alım desteği ama elektriğine yüzde 30 zam. Mazotun bir yılda yüzde 109, ilacın yüzde 66, gübrenin yüzde 56 arttığını bilmiyor mu bu çiftçilerimize ek vergi hesabı yapanlar? Çiftçilerimiz zaten kredi faizlerinin artırılması, ödeme sürelerinin daraltılmasıyla sınanıyorlar; mazota, ilaca, gübreye, tohuma gelen fahiş zamlarla mücadele ediyorlar. Şimdi de ekip biçmenin, toprağını satıp kaçmamanın cezası olarak bir de yeni vergilerle cezalandırılıyorlar! Mazotçuyla, ilaç-gübre fabrikasıyla, elektrik idaresiyle mecburi ortaklığa giren çiftçinin yeni ortağı da devlet olacak bu gidişle! Bir yandan verirken, öbür cepten alacak. Ama konuşurken ‘çiftçiye destek’ diye cümleler kurulacak! Çiftçinin bankasından işadamına, suç örgütü mensuplarına el altından kredi verecek ama çiftçiye gelince ‘ver bakalım, öde bakalım, katlan bakalım’ diyecek! Hazine garantili patrona “sıfır” vergi ama çalışanın, emeklinin, işçinin, çiftçinin alın terine ortaklık! Bu, enflasyonla mücadele falan da değil. Bunun adı üretimle mücadele Bunun adı emekle mücadele. Bunun adı 3 kuruşla geçinenle mücadele. Bunun adı Milletle mücadele! Ne enflasyonu, ne enflasyonla mücadelesi !! İnsan utanır, arlanır. Kötü ekonomi yönetiminizle hazineyi kuruttunuz, şimdi de milletten kaşık kaşık toplayarak kasa doldurmaya çalışıyorsunuz!”

İktidar milletvekillerine çağrıda bulunan Ekici, sözlerini şöyle noktaladı: “Gelin tez zamanda bu işten çark edin ve ithalata bağımlı olmaktan çıkaracağımız bir milli tarım politikasıyla, doğru bir planlama ile çiftçimizin yüzünü güldürecek işlere adım atalım. Gelin milli bir komisyon kuralım ve tarım bitmeden, çiftçi tükenmeden bu işi elbirliğiyle çözüme kavuşturalım.”

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.