Vasıflı eleman sorunu

Vasıflı eleman sorunu

İş dünyasının temsilcilerini ziyaret eden milletvekilleri, vasıflı eleman sorununa dikkat çekti

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Mustafa Baloğlu, Konya İl Başkanlığı tarafından organize edilen program kapsamında Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, AKTİSAD ve MÜSİAD’ı ziyaret etti. Burada işadamları ile bir araya gelen milletvekilleri, Konya için önümüzdeki dönemde ne gibi çalışmalar yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret programına milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Necip Çimen ile il yönetim kurulu üyeleri Hasan Derviş Mıhoğlu, Mehmet Ali Arlı ve Muhsin Aydın da katıldı.

Program, Konya Ticaret Borsası ziyareti ile başladı. Burada Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ayşe Türkmenoğlu ve Mustafa Baloğlu, Konya’nın tarımı, gelecek planlamaları ve buğday alımları konusunda bir süre görüştü ve fikir alışverişinde bulundu.

Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Mustafa Baloğlu ile AKP yönetiminin gün içindeki ikinci adresleri Konya Sanayi Odası oldu. Burada Konya Sanayi Odası’nın Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’na katılan AK Partili heyet, Konya Sanayi Odası’nın çalışmaları, Konya sanayisinin geleceği, sıkıntıları ile çözüm önerileri konularında bilgi aldı ve karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 12 Haziran Seçimleri’nin barış içinde geçtiğini ve halkın çalışana oy verdiğini söyledi ve ekledi: “Önemli olan bundan sonrasıdır. Bizler; siyasetçilerimizle, bürokratlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte taleplerimizi, önerilerimizi ve sıkıntılarımızı dile getirip bunların çözümü için yine birlikte çalışacağız” dedi.

“MEVLANA MÜZESİ CİVARI VE HAVAALANI YENİDEN DÜZENLENİYOR”

Tahir Büyükhelvacıgil’in ardından söz alan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu Konya kent merkezi ve Mevlana Müzesi bölgesinin yeniden düzenleneceğini ve Konya Havaalanı düzenlemesinin en kısa zamanda yapılacağını belirtirken; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise 11 AK Parti milletvekili ile birlikte Konya için çalışacaklarını ve bu yolda tüm kuruluşların desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Kısa adı AKTİSAD olan Aktif İşadamları ve Sanayicileri Derneği Konya Şube Başkanı Ali Akın’ı da makamında ziyaret eden AKP’li heyet burada AKTİSAD yönetimi ile bir araya gelme fırsatı da buldu. Ziyarette konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Türkiye’nin istikrara kavuşması ile birlikte ekonomide olumlu birçok gelişme yaşandığını bu havadan en çok da sanayici ve işadamlarının mutlu olduğunu söyledi. Türkiye’de iş sorunu değil; kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu dile getiren Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise söz konusu sorunun çözümü için üniversitelerin, sanayicinin ve işadamlarının ve bürokrasinin birlikte hareket ederek bir çözüm bulması gerektiğini dile getirdi. AKTİSAD Konya Şube Başkanı da son on yılda Türkiye’nin her alanda büyük ilerlemeler kaydettiğinin altını çizdi.

AK Parti Konya Milletvekilleri ve il yönetimi daha sonra MÜSİAD’a oldu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’ın verdiği yemekte bir araya gelen milletvekilleri; işadamları ve sanayicinin talep ve önerilerini dinledi.

Kendilerini ziyaret ettikleri için milletvekillerine ve AK Parti İl Yönetimi’ne teşekkür eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, geleceğin Konyası için sanayicisiyle işadamıyla, siyasetçisiyle bürokratıyla ve vatandaşıyla birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

Heyet ayrıca Türkiye’de un üretimi konusunda 500 sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran Hekimoğlu ve Alpa Un Fabrikaları’nı da ziyaret etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.