Van'a Yeni Şehir Stadyumu İçin Start Verildi

Van'a Yeni Şehir Stadyumu İçin Start Verildi

Van’da meydana gelen depremlerde ağır hasar gören Atatürk Şehir Stadyumu yerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve yerleşkesi yanında yer alan Bardakçı mahallesinde yeni bir stadyumun yapılacağı belirtildi. Stadın 20 bin kişilik olacağını...

Van’da meydana gelen depremlerde ağır hasar gören Atatürk Şehir Stadyumu yerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve yerleşkesi yanında yer alan Bardakçı mahallesinde yeni bir stadyumun yapılacağı belirtildi. Stadın 20 bin kişilik olacağını söyleyen Van Milletvekili Fatih Çiftçi yeni stat için çalışmalara başlandığını ifade etti.

Van’da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremde yıkılan ve ağır hasar gören on binlerce binanın yanında Atatürk Şehir Stadyumu da ağır hasar almıştı ve şuan yıkılmayı bekliyor. Stadyum için daha önce çeşitli projeler kamuoyuna açıklanmasına rağmen bu sefer de AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi’den açıklama geldi.

Daha önce Bostaniçi’nde yapılması planlanan stadyumun yerinin değiştiğini belirten Çiftçi, "Mevcut imar planında şehir stadı için Bostaniçi’nde bir arsa tahsis edilmişti. Gençlik Spor İl Müdürlüğü vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Bardakçı köyü yakınlarında yeni bir yer tespiti yapmış. Yer tespiti sonrası Gençlik Spor Bakanlığı ile görüştük. Yaptığımız görüşmede Van’a stat yapılmasını dile getirdik. Bize Türkiye’de yapılan bütün statları mevcut statların yerini değerlendirerek yaptıklarını ve yeni statlar için ayrı bir bütçe ayırmadıklarını belirtiler." dedi.

Bu durumdan dolayı iki türlü hareket edebileceklerini dile getiren Çiftçi, "Ya düzenlemeler yapıp Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yerini gençlik spora vereceğiz. Ya da daha sonra büyük bir alan olduğu için yeni yapılacak olan stadın finansmanını sağlamak adına tahsis yapılması yönünde çalışmalar olacak." diyerek, şunları söyledi:

"Biz ayrıca Başbakan ve Kalkınma Bakanlığı ile görüşerek başka bir kaynak finansmanı bulmaya çalışacağız. Yaklaşık 10 gündür bu çalışmayı başlattık. Bunu bizzat vali beyle görüşeceğim. Biz orayı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne vereceğiz ve değerlendirmelerini isteyeceğiz. Bunun karşılığında ise Gençlik Spor Bakanlığı da bize yeni bir stat yapsın diyeceğiz. Van’ın çok büyük bir ihtiyacıdır. Van’a mutlak surette bu stat yapılacaktır. Van’a 20 bin kapasiteli modern bir stat için biz startımızı verdik."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.