Uyarılara rağmen göle girenler şaşırtıyor

Uyarılara rağmen göle girenler şaşırtıyor

Beyşehir Gölü'nün Karaburun sahilindeki kumsal alanına yerleştirilen "dikkat, göle girmek tehlikeli ve yasaktır" yazılı tabelalar, yüzmeye gelen tatilcileri şaşırtıyor.

Beyşehir Gölü'nün Karaburun sahilindeki kumsal alanına yerleştirilen "dikkat, göle girmek tehlikeli ve yasaktır" yazılı tabelalar, yüzmeye gelen tatilcileri şaşırtıyor.
Beyşehir'de işletmeye açılan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğüne ait Karaburun Günübirlik Kullanım ve Çadırlı Kamp Alanı’ndaki kumsaldan yararlanan tatilcilerin, “dikkat, göle girmek tehlikeli ve yasaktır” yazılı tabelalar arasında yüzmesi ilginç görüntüler oluşturuyor.

Göl kıyısındaki milli park alanında belirli mesafelerle dikilen uyarı levhalarına aldırmadan yüzen tatilciler, kumsala yerleştirilen tabelalara anlam vermeye çalışıyor. Levhaların neden konulduğu sorusu, sık sık işletmeci ve görevlilere yöneltiliyor.

ALAN, RESMİ STATÜDE PLAJ DEĞİL

Karaburun Günübirlik Kullanım ve Çadırlı Kamp Alanı'nın işletmecisi Davut Şeker yaptığı açıklamada, Karaburun sahilinin son yıllarda “Karaburun plajı” olarak tanınıp ünlenmesine rağmen resmi statüde bir plaj olmadığını söyledi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile sözleşme yaparak alanı, "Karaburun Günübirlik Kullanım ve Çadırlı Kamp Alanı" adıyla işletmeye başladıklarını ifade eden Şeker, “Bizim buraya ‘plaj’ dememiz, plaj statüsü kazandırmaz. İnsanlar, burada mangal yakıyorlar, piknik yapıyorlar. Göle ise kendi istekleriyle giriyorlar, yani bizim dışımızda olan bir şey" dedi.

Şeker, insanların iyi vakit geçirmesi için alanda tatilcilere yönelik birkaç su aktivitesi hazırladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnsanlar burada iyi vakit geçirsinler dedik ama başımıza talihsiz bir olay geldi. İzmir'den tatile gelen bir polis arkadaşımız, kaza geçirdi ve bir metre suda hayatını kaybetti. Şu anda biz bununla ilgili yargılanıyoruz. Biz burada suçsuz olduğumuza inanıyoruz ama neticede burası bir işletme ve 4 kilometre uzunluğunda bir alan. Tüm insanlara sahip çıkmamız mümkün değil, yani burada 100 tane cankurtaran çalışması lazım, çünkü plaj uzun. Bu yüzden de bazı yerlere 'göle girmek tehlikeli ve yasaktır’ şeklinde tabelalar çaktık."

"YASAK LEVHASINA RAĞMEN İNSANLAR GÖLE GİRMEYE DEVAM EDİYOR"

Sahilde yüzenlerin, kendilerine önceki yıllarda bu tabelaların olmadığını, bu yıl neden yerleştirildiğini sorduğunu anlatan Şeker, "İnsanlar ne kadar buraya 'plaj' deseler de statüde plaj gözükmüyor. Bu nedenle sahile 50-100 metre mesafelerde birer tane uyarı levhalarından çaktık. 'Göle girmek yasak levhasına' rağmen tatilciler göle girmeye devam ediyor" diye konuştu.

Alanın turizm kapsamına alınması halinde bölgeye ahşaptan oteller yapmak ve aquapark kurmak istediklerini dile getiren Şeker, bununla ilgili projeleri hazırladıklarını, turizm kapsamına alınması halinde doktor ve cankurtaran tahsis edebileceklerini, ambulans bulundurabileceklerini, gözetleme kuleleri kurabileceklerini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.