Uşak’ta Chp’den 'T.c.' Protestosu

Uşak’ta Chp’den 'T.c.' Protestosu

Ziraat Bankası'nın Uşak'taki şubesinin tadilatı yapılan yeni binasına asılan tabela, CHP'nin eleştirisine sebep oldu.

Ziraat Bankası'nın Uşak'taki şubesinin tadilatı yapılan yeni binasına asılan tabela, CHP'nin eleştirisine sebep oldu. Tabelada "T.C" ibaresi olmamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan İl Başkanı Horasan, “AK Parti iktidarı oldukça her gün basın açıklaması yapmak gerekir. Her gün olaylar çıkıyor. Türkiye Cumhuriyeti yazısı artık resmi devlet kurumlarından çıkarılmaya başlandı. Uşak’ta da Ziraat Bankası tabelasından T.C. ibaresi silinmiştir. Artık burası Mozambik midir, Afrika cumhuriyeti midir nedir, belli değildir. T.C. ibaresini özellikle kaldırıyorlar. AK Parti iktidarı, olimpiyatlarda da sınıfta kalmıştır. Yurtiçinde de yurtdışında da ne yaptığını bilmeyen bir yönetim anlayışı var. 'Komşularla sıfır sorun politikası yürüteceğiz' diyen AK Parti iktidarı, tüm komşularla problemli hale geldi. Hal böyleyken şimdi T.C.'mizi kaldırmaya çalışıyorlar.” dedi.

CHP’liler olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya çalışanlara izin vermeyeceklerini söyleyen Milletvekili Yılmaz ise, “Bizler CHP’liler, bütün Türkiye’nin bütün insanları, Türk milleti, Uşak halkı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Bütün devlet kurumlarına baktığımız zaman artık Atatürk resmini çıkarmaya başladılar. En son kurtuluş etkinliklerinde Atatürk posterleri kullanılmadı. Ben buradan Uşak Valisi'ne, Uşak Belediye Başkanı'na, AK Parti milletvekillerine, bir dönem önce AK Parti Uşak milletvekili olan, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu'nda yer alan Mustafa Çetin’e ve Başbakan’a sesleniyorum. Türk halkı sizi affetmeyecektir. Atatürk Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasaydı, açık seçik bir sömürge devleti olacaktık ve bu saydığım makamda olanların hiçbirisi makamında olamayacaklardı.” şeklinde konuştu.

Toplantıdan sonra üzerinde "T.C." yazılı bir çelenkle yeni banka binası önüne giden CHP'liler, çelengi buraya koydu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.