Devlet hastanesine  ek bina yapılıyor

Devlet hastanesine ek bina yapılıyor

İlçe değerlendirme programlarına devam eden Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve beraberindeki hizmet başkanları Karapınar’da bulunan sağlık tesislerinde incelemelerde bulundular.

Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan Prof. Dr. Koç, “Karapınar ilçemizde birinci basamak sağlık hizmeti sunan tesislerimizle ilgili projelerimizin çoğunu tamamlamış durumdayız. İlçe sağlık müdürlüğü, sağlıklı hayat merkezi, 112 acil sağlık istasyonu, aile sağlığı merkezi ile hastanemize ait diş polikliniğinin yer aldığı bu modern binamız açıldığı günden bu yana çok güzel hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturuyor. Karapınar Sağlıklı Hayat Merkezi’nde, beslenme danışmanlığı birimi, psiko sosyal danışmanlık birimi, çocuk ve ergen sağlığı birimi, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezi, sigara bırakma danışmanlığı gibi birimler vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor” dedi. Prof. Dr. Koç, yapımı hızla devam eden Karapınar Sandıklı Mustafa-Hatice Üner ASM ile Karapınar Apak Hamid-i Veli ASM inşaatlarımızın da tamamlanması ile birlikte ilçemizde hizmet sunan tüm aile sağlığı merkezlerimiz yenilenmiş olacaktır” dedi.

HASTA MEMNUNİYETİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKACAK

İlçe Sağlık Müdürlüğü değerlendirmelerinin ardından Karapınar Devlet Hastanesi’ne geçen Prof. Dr. Koç ve hizmet başkanları burada da hastane yöneticileri, hekimler ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından yatırım programına alınan ve Karapınar Devlet Hastanesi yanında yapılacak olan ek bina inşaatında proje alım çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Hastanemizin kendi rolüne göre nitelikli sağlık hizmetini en iyi fiziki şartlarda ve modern teknolojik cihazlarla sunmasını amaçlıyoruz. Hastane ek bina inşaatımızın da tamamlanması ile birlikte hem çalışan memnuniyeti hem de hasta memnuniyeti daha üst seviyelere çıkacaktır” diye konuştu.

Değerlendirme toplantılarının ardından yapımı devam eden Sandıklı ve Apak aile sağlığı merkezi inşaatlarında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Koç, inşaatların son durumu hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Prof. Dr. Koç, aile hekimleri tarafından gezici sağlık hizmeti sunulan mahallelerde uygulanması planlanan ve Hasanoba Mahallesi’nde hayata geçirilen ‘Gezici Sağlık Hizmeti İstasyonu’ incelemesi ile Karapınar programını tamamladı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.