Usaf, Sengal Cumhuriyeti Müsteşarı’nı Ziyaret Etti

Usaf, Sengal Cumhuriyeti Müsteşarı’nı Ziyaret Etti

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) Senegal Cumhuriyeti’ndeki sağlık faaliyetleri hakkında bilgi almak ve nezaket ziyaretinde bulunmak üzere Senegal Cumhuriyeti Müsteşarı Moustapha Sokhna Dıop’u makamında ziyaret etti.

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) Senegal Cumhuriyeti’ndeki sağlık faaliyetleri hakkında bilgi almak ve nezaket ziyaretinde bulunmak üzere Senegal Cumhuriyeti Müsteşarı Moustapha Sokhna Dıop’u makamında ziyaret etti. USAF Genel Sekreteri İdris Kaya ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Başhekim Kalender Karagöz ve Veteriner Hekim Ahmet Çıra’nın katıldığı görüşmede, USAF’ın yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi.

USAF’ın yurt içinde ve yurt dışında tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak hizmet verdiğini belirten Kaya, Afrika gibi yardıma muhtaç ve sağlık imkânı bulamayan ülkelere giderek sağlık taramaları yaptıklarını belirterek," Küçük çaplı ve büyük çaplı cerrahi operasyonların yanı sıra sağlık eğitimleri vererek ülkenin kanayan yarasını bir nebze olsun sarma çabasındayız. USAF kendine bağlı 24 sağlık dernekleriyle birlikte, TİKA başta olmak üzere, resmi ve sivil kuruluşlar aracılığı ile dünyanın dört bir yanına sağlık hizmetleri götürmeyi amaçlamıştır” dedi.

Senegal Cumhuriyeti Müsteşarı Dıop ise “Kenya ve Nijerya’da yapılan sağlık faaliyetlerinin ülkemizde de yapılması için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız, ülkemizde coğrafi ve hayat şartlarından kaynaklanan sağlık problemleri mevcuttur, bunlara çare olabilmek için bu bölgeye özel hastane yapmayı planlıyoruz. Bu hastaneyi USAF işbirliği ile ortak yapmayı arzu ederiz. Bu hastanenin yapılması ülkemizde kanayan yaraya bir nebze olsun çare olacaktır. Bunun için Senegal olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.







CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.