Üretim krizden koruyan bir kalkandır

Üretim krizden koruyan bir kalkandır

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, ekonominin itici gücü sanayinin üretime devam etmesinin Türkiyeyi iç ve dış piyasada krizlere karşı koruyacak olan kalkan olduğunu söyledi

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına giren firmaları tebrik etti. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu listesine giren firmaları tebrik eden Selçuk Öztürk, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kriz söylentilerin dolaştığı bir dönemde üretimin devamının krize karşı en büyük çözüm olacağını aktardı.
Öztürk, “Krizin teğet bile geçmesini istemiyorsak özel sektör olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Daha önceki kriz dönemlerini en az hasarla atlatmak için üretimin devam etmesini her ortamda dile getirdik. Bugün de krize karşı alınacak ilk tedbir üretimin devamıdır. Üretime devam eden güçlü sanayimiz ülkemizi iç ve dış piyasada krizlere karşı koruyacak kalkandır. Bu dönemde özellikle dış kaynaklı olarak gördüğümüz faiz artırımı taleplerinin üretime darbe vuracağını bir kez daha ifade ediyoruz. Ülkemiz, en büyük sorunları olan cari açık ve işsizliğe karşı çözümü, sanayisini daha da güçlendirerek bulacaktır” dedi.
Geçen yıla kıyasla listeye giren şirket sayısında düşüş yaşandığını ifade eden Öztürk,  Konya’nın daha fazla marka firma çıkaracak güce sahip olduğunu anlattı. “Konya hedeflerine daha çok sayıda büyük firmasıyla ulaşacaktır” diyen Öztürk, şunları kaydetti: “Bu açıdan gelinen nokta şehrimizin gücünü yansıtmamaktadır. Şehrimizin büyüme ve kalkınmaya yönelik birçok göstergedeki olumlu gelişmeye, ihracat rakamlarındaki artışa rağmen, listeye giren şirket sayımızda azalma olması açısından bulunduğumuz yeri yeterli göremeyiz. Konya bugün Anadolu’nun üretim ve yatırım merkezlerinden biri olmaya talip bir şehirdir. Bu açıdan şehrimizin avantajlarını iyi değerlendirmeli, sorunlarımızı en kısa sürede çözüme kavuşturmalıyız. İşletmelerimizin kurumsallaşma ve markalaşmaya ağırlık vermeleri, dünya ile rekabet edecek kaliteli ürünlere yönelmeleri, yeni teknolojiyi takip ederek Ar-Ge ve inovasyona önem vermeleri gerekmektedir. Bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde, ilimiz hedeflediğimi yerlere ulaşacaktır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.