"Üretim konusunda bir planlama yok!"

"Üretim konusunda bir planlama yok!"

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, “Türk milleti sömürgecileri ortadan kaldırmadan rahatlığa kavuşamaz. Üretim konusunda planlama olmadan krizden kurtulamayız” dedi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı 17-18-19 Aralık tarihlerinde ilçelere çıkarma yaptı. Genel Başkan Yardımcıları Prof.Dr.Sabri Tekir,Cafer Güneş,Ersan Bilgin,Fatih Aydın ve YİK Üyesi Hüseyin Hacıabdullahoğlu'nun katılımlarıyla hafta sonu Selçuklu, Meram,Karatay, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu, Kadınhanı, Ilgın, Doğanhisar, Akşehir, Karapınar, Ereğli, Seydişehir ve Beyşehir olmak üzere toplam 14 ilçede divan toplantılarını gerçekleştirdi.

"TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK VE ÜRETİM KONUSUNDA BİR PLAN YOK”

Karatay İlçe Divan Toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Karatay İlçe Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş Türkiye’de İşsizlik ve üretim konusunda plansız bir yol izlendiğini ve bu şartlar doğrultusunda Türkiye’nin kalkınmasının maalesef mümkün olamayacağını söyledi.

adsiz-004.jpg

“2022 YILI BÜTÇESİ FAİZ VE CARİ AÇIK İÇİN HARCANACAK”

Güneş, 2022 yılı bütçesini de eleştirerek, bütçenin büyük bir bölümünün faiz ve cari açıklara harcanacağını belirtti, açıklanan 2022 yılı bütçesinden yatırım için elde hiç bir şeyin kalmadığını söyledi. Ülkede siyasi çekişmelerin bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyen Güneş, Türkiye’nin geleceği için hep birlikte birbirimizle ayrışmadn, kutuplaşmadan ülke menfaatleri gereği iktidar ve muhalefet ayırt etmeksizin beraber hareket etme çağrısı yaptı.

SÖMÜRÜCÜ ZİHNİYETLE EKONOMİ DÜZELMEZ

Selçuklu İlçe Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, Refah-Yol Hükümetinde Merhum Necmettin Erbakan’ın sömürücü zihniyetle mücadele ederek ekonomiyi düzlüğe çıkardığını kaydeden Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir, “Bugün ne yazık ki ülkemizdeki en büyük felaket ve telakkisi son derece zor olan mesele vatandaşımızın binbir güçlükle elde ettiği kazancın bazı mihraklarca gasp edilmesidir. Bu sömürücü zihniyetle ekonomiyi düzeltmek asla mümkün değildir. Rahmetli Prof.Dr.Necmettin Erbakan hocamızın da ısrarla söylediği bir şey vardı; sömürgeciye akan hortumları keseceğiz derdi. Türk milleti sömürgecileri ortadan kaldırmadan rahatlığa kavuşamaz. Öyle hortumcu zihniyeti yok eden iktidarlar bu ülkede ayakta kalamaz. Refah-Yol hükümetinin hedef alınarak devrilmesinin de asıl nedeni budur” şeklinde konuştu.

adsiz-003.jpg

DIŞ BORCUMUZ KADAR TÜRK İŞ ADAMLARININ MAL VARLIĞI VAR

Sözlerine Amerika’da yaşadığı bir anısı ile devam eden Prof. Dr. Sabri Tekir, şunları kaydetti: “Amerika’da bulunduğum sırada Cuma namazını bir hafta üniversitede bir hafta da Washington’da kılardım. Bu süreçte Dünya Bankası’nda çalışan Kenyalı birisi ile tanıştım. Beni çalıştığı yere davet etti. Dünya Bankası’nın Türkiye bölümünde çalışıyormuş. 1988 yılı. Bankadaki uzmanlardan biri bana Türkiye’deki iş adamlarının yurtdışındaki mal varlıklarının ne kadar olduğunu sordu. Haliyle bende bilmediğimi söyledim. Yaklaşık 40 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Hemen aklıma o zamanki dış borcumuzun 43 milyar dolar olduğu geldi. Yani bizim insanımızın dışarıdaki parası kadar ülkemizin dış borcu vardı. Bunu hiç bir zaman unutamadım. Bunu anlattığım arkadaşlar da pek inanmadı. Fakat daha sonra gazeteci Uğur Dündar da benzer bir konuyu yapmış olduğu bir televizyon programında dile getirdi. Ben işte o zaman Türkiye’nin dış borcu kadar iş adamlarının dışarıda parası olduğuna kanaat getirdim. Şu an Türkiye’nin dış borcu 450 milyar dolar ile 500 milyar dolar arasında dalgalı. Ben insanımızın da dışarıda o kadar parası olduğuna inanıyorum. Kimseyi suçlamıyorum ama ülkedeki güvensizliğin bu duruma yol açtığı belli. Bakın 450 milyar doların sadece dörtte biri bu ülkede kalsa Türkiye’nin başka ülkelere ihtiyacı kalmaz. Refah-Yol hükümetini hatırlayalım. Dışardan 11,5 milyar dolarlık para getirildi. İktidar süresi boyunca da dışardan hiçbir zaman faizle borç alınmadı.”

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.